Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen yüz yüze eğitim A101 Aktüel Ürünler

STEM Keşif Kampanyası (10 Şubat 2022)

Genel Müdür Bakan a. Ertuğrul Karalar imzalı resmi yazıda ''Scientix Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde öğrencilerin sorgulamaya, araştırmaya, üretime ve buluş yapmaya teşvik edilmesi amacıyla 1 Şubat-30 Nisan 2022 tarihleri arasında ''Herkes İçin STEM'' temalı 2022 yılı STEM Keşif Kampanyası faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Scientix Projesi tarafından düzenlenen 2022 Yılı STEM Keşif Kampanyası, Avrupa ve dünyadaki öğretmenleri ve okulları, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarındaki çalışmaları kutlamaya davet eden ortak bir uluslararası girişimdir. STEM Keşif Kampanyası'nda öğretmenlerimiz;

* Öğrencilerine yaptırdıkları STEM eğitimi etkinliklerini STEM Keşif Kampanyası Haritasına ekleyebilirler.

* STEM Keşif Kampanyası yarışmalarına katılabilirler.

* STEM Keşif Kampanyası Blog sayfasında STEM etkinliklerinin hikayesini yazabilirler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı okullarda görevli öğretmenlerimiz, öğrencilerini bilim insanlığına, mühendisliğe yöneltmek amacıyla 2022 yılı Nisan ayı sonuna kadar gerçekleştirmeyi planladıkları sorgulamaya, araştırmaya, proje geliştirmeye, üretime ve buluş yapmaya dayalı STEM eğitimi etkinliklerini Scientix Prtalı'nın http://www.scientix.eu/events/campaigns/sdc22/ web sayfasından giriş yaparak STEM Keşif Kampanyasona okullarının katılımlarını sağlayabilecektir.

Bu sebeple, Scientix Projesi STEM Keşif Kampanyası'nın İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı okullarda görev yapan bütün öğretmenlerimize duyurulması ve STEM Eğitimi Kampanyasına katılmaya istekli olan okullarınızda 2022 yılı Nisan ayı sonuna kadar yapılması planlanan STEM eğitimi etkinliklerinin bu çerçevede değerlendirilebileceği hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.