Öne Çıkanlar Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih İşlemleri Lgs Tarihi Ne Zaman Çiftçilerin Prim Destekleri Ödenmeli ŞOK 21 Ağustos 2024 Aktüel Ürünler Kalkınma Bakanlığı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Temasıyla 2025 Yılı Özel Sayı Çağrısı

Millî Eğitim Dergisi ile eğitim sisteminin çeşitli bileşenlerine dair bilgi, sorunlar ve çözüm önerilerini bilimsel kuramsal yaklaşımlar ve uygulamalı çalışmalar ışığında ele alarak geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı hedeflemektedir.

Ana Tema: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Alt Temalar: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yer alan:

• Öğretim Programlarının Temel Yaklaşımı

• Öğrenci Profili: Yetkin ve Erdemli İnsan

• Erdem-Değer-Eylem Çerçevesi

• Beceriler Çerçevesi (Kavramsal Beceriler, Alan Becerileri, Eğilimler, Sosyal-Duygusal Öğrenme Becerileri, Okuryazarlık Becerileri)

• Bütüncül Eğitim Yaklaşımı (Öğrenme Çıktıları Çerçevesi, Öğrenme Yaşantıları, Farklılaştırılmış Öğretim, Programlar Arası Bileşenler, Ölçme ve Değerlendirme, Öğretmen Yansıtmaları, Bilim/Teknoloji/Çevre, Okul Temelli Planlama, Program Dışı Etkinlikler)

• Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kapsamında Hazırlanan Eğitim Araçları (Ders Kitapları, Kılavuz Kitaplar, Etkinlik Kitapları ve Dijital İçerikler)

Önemli tarihler

Makalelerin ilk başvuru tarihi: 15.05.2025
Makalelerin son başvuru tarihi: 31.05.2025

Dikkat Edilecek Hususlar

Özel sayıya makale gönderen yazarların süreç akışına ilişkin aşağıdaki hususları dikkate almaları beklenmektedir.

1. Özel sayıya yönelik başvurulan makalelerin DergiPark üzerinden sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Makaleler sisteme yüklenirken "editöre not" bölümünde özel sayı için gönderildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

2. Bu çağrı yazısı, gönderilen tüm makalelerin yayımlanacağı anlamını taşımaz. Başvurulan makaleler ön incelemeye tabi tutulur. Ön incelemeyi geçen makaleler için hakem süreci başlatılır. Gönderilen makalelerin yayımlanabilmesi için en az iki olumlu hakem raporu gerekmektedir. Ön inceleme ve değerlendirme süreçleri ile ilgili detaylı bilgi Millî Eğitim dergisi yayın ilkelerinde açıklanmıştır.

3. Makale göndermeden önce DergiPark sayfasında yer alan "Millî Eğitim Dergisi Yayın İlkeleri", “Makale Şablonu” ve "Makale Yükleme Kılavuzu" dikkatle incelenmelidir. Yüklenen belge ve bilgilerde herhangi bir eksik olması, makalenin yayın ilkelerine ve yayın politikasına uygun olmaması (kısmen ya da tamamen) durumunda makaleler ön inceleme aşamasında reddedilir.

4. Özel sayıda bir yazarın birden fazla makalesine yer verilmeyecektir. Bir yazarın birden fazla makalesinin kabul edilmesi durumunda özel sayıda yayımlanacak makale Dergi Yönetimi, Yayın Kurulu ve Editörler kararıyla belirlenir. Bu durumda, özel sayıda yayımlanmayan makale yazarın isteği doğrultusunda iade edilir veya derginin herhangi bir sayısında yayımlanır.

5. Özel sayı 2025 yılı içinde yayımlanır. Özel sayının yayımlandığı tarihte hakem değerlendirme süreci tamamlanmamış makaleler yazarın isteği doğrultusunda iade edilir veya değerlendirme süreci devam ettirilerek kabul alması durumunda derginin herhangi bir sayısında yayımlanır.

6. Millî Eğitim dergisi 2025 yılı özel sayısında kaç makalenin yayımlanacağına Dergi Yönetimi, Yayın Kurulu ve Editörler karar verecektir. Özel sayıda yayımlanmayan makaleler yazarların isteği doğrultusunda iade edilir veya derginin herhangi bir sayısında yayımlanır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.