Başvurular 31 Temmuz 2024 - 12 Ağustos 2024 tarihleri arasındadır. Özel Okul Tercihleri 13 Ağustos 2024 - 18 Ağustos 2024 tarihleri arasındadır. Özel Okullar Ek-8 Kapsamında Puan Tercihini 19 Ağustos 2024 - 20 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapacak. Yerleşme Sonuçları 22 Ağustos 2024 tarihinde ilan edilecek. Kayıt İşlemleri 22 Ağustos 2024 - 28 Ağustos 2024 tarihleri arasında tamamlanacak. e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde Ücretsiz Okutulacak Öğrenciler İçin Boş Kontenjanlar 29 Ağustos 2024 tarihinde ilan edilecek.
1. GENEL HÜKÜMLER
Bu Kılavuz 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 13 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Kurumlar, öğrenim gören öğrenci sayısının yüzde üçünden az olmamak üzere ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlüdür. Bakanlıkça bu oran yüzde ona kadar artırılabilir. Ücretsiz okutmada; 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu, 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlar, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı, mülga 45 inci ve 64 üncü maddeleri ile 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesi kapsamında harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta öğretim çağındaki çocukları ile haklarında korunma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklara öncelik verilir.” hükümleri ile Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 57 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Ücretsiz okutulacak öğrenciler belirlenirken Kanunun 13 üncü maddesinde belirtilen çocuklara öncelik verilir. Yerleştirme işlemi modül üzerinden Bakanlık tarafından hazırlanacak usul ve esaslara göre valilikçe yapılır.” hükümleri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Bakanlığa bağlı özel öğretim kurumlarında ücretsiz okumak üzere başvuran öğrenci/aday kursiyerler ile veli/vasileri kılavuzda ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. Başvuru ve tercih işlemleri ile ilgili açıklama ve duyurular Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün (ÖÖKGM) internet sayfasında yapılmaktadır.
İnternet sayfasındaki duyurular başvuranlara tebliğ hükmündedir. ÖÖKGM tarafından başvuru ve tercih işlemleri ile ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler, ÖÖKGM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle, ilgililerin ÖÖKGM’nin internet sayfasını sık sık kontrol etmeleri gerekmektedir.
Özel kurslara yerleşme hakkı kazanan aday kursiyerlere, kurumlar tarafından bilgilendirme yapılacağından sisteme eklenen iletişim bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.
NOT: KILAVUZDA YER ALAN BAŞVURU SÜRELERİ TAMAMLANDIKTAN SONRA BAŞVURU KESİNLİKLE ALINMAYACAKTIR.
DİKKAT ! Bu Kılavuzda yer alan usul ve esaslar yalnızca 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu, 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlar, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı, mülga 45 inci ve 64 üncü maddeleri ile 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesi kapsamında harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta öğretim çağındaki çocukları ile haklarında korunma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklar için geçerlidir. Başvuru işlemlerinde ilgili belgelerin ibrazı zorunludur.
Başvuru ve tercih işlemleri sürecinde herhangi bir ücret alınmaz. Ücretsiz okutma kurumların öğrenim ücretlerini kapsamaktadır. Kurumdan alınacak diğer hizmetler için (yemek, kıyafet, servis, etüd vb.) kurum tarafından ayrıca ücret belirlenebilir. Bu nedenle ücretsiz okumak üzere başvuru yapacak kişilerin kurumun diğer hizmetleri ile ilgili şartları hakkında önceden bilgi almaları gerekmektedir. Tercihler yapıldığında başvuru sahibi kurumun diğer hizmetleri ile ilgili şartları kabul etmiş sayılacaktır. Başvuru ve tercih işlemlerinin sorumluluğu başvurana aittir. Başvuru ve tercih işlemleri yapılmadığında sistem üzerinden yerleştirme yapılamayacaktır.
ADRES (ÖÖKGM) : Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cad. MEB Beşevler Kampüsü No.6 E Blok, 06560 Beşevler, Yenimahalle / ANKARA
ÖÖKGM İnternet Adresi: https://ookgm.meb.gov.tr/
2. TANIMLAR VE KISALTMALAR
Bu Kılavuzda geçen;
a) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,
b) Başvuran: Bu Kılavuz kapsamında ücretsiz okumak üzere başvuru ve tercih işlemlerini yapan 18 yaşını dolduran aday kursiyerin kendisini veya 18 yaşını doldurmayan öğrenci/aday kursiyerler için veli/vasiyi,
c) e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi: Eğitim, öğretim ve yönetimle ilgili iş ve işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü ve bilgilerin muhafaza edildiği sistemi,
ç) e-Özel: Çeşitli kurslar, sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri, özel öğretim kursları, uzaktan öğretim yapan kurslar, hizmet içi eğitim merkezleri, belediyelerle yapılan eğitim işbirliği
protokolü kapsamında açılan kurslar ve sosyal etkinlik merkezleri ile ilgili bilgilerin elektronik ortamda tutulduğu, iş ve işlemlerin yürütüldüğü Bakanlıkça yönetilen bilgisayar yazılımını,
d) Ek-7: Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrenci ve Kursiyerlere Ait Başvuru Formunu,
e) Ek- 8: Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrenci ve Kursiyer Başvuruları Değerlendirme Formunu,
f) Genel Müdürlük: Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünü (ÖÖKGM),
g) Kanun: 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununu,
ğ) Özel MTSK Modülü: Özel motorlu taşıt sürücüleri kursları ile kursiyer bilgilerinin elektronik ortamda tutulduğu, iş ve işlemlerinin yürütüldüğü Bakanlıkça yönetilen bilgisayar yazılımını,
h) Yönetmelik: Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğini ifade eder.
3. ÖZEL OKULLARA BAŞVURU VE YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ İŞ VE İŞLEMLER
Başvuru İşlemleri
1. Başvurular bu Kılavuzda yer alan başvuru ve yerleştirme takviminde belirtilen süreler içerisinde öğrenci veya öğrenci velisi/vasisi tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu okul
aracılığıyla yapılacaktır.
2. Başvurular öğrencinin kayıtlı olduğu okul tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde Bakanlıkça hazırlanan modül üzerinde oluşturulan Ek-7 doldurularak alınacaktır. 2024-
2025 eğitim ve öğretim yılında ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfta öğrenim görecek öğrenciler için başvuru işlemleri ise aday kaydının bulunduğu okuldan yapılacaktır.
3. Başvuru esnasında Ek-7’de belirtilen puanlamaya esas bilgiler, öğrenci veli/vasisinin ibraz edeceği belgeler incelenerek okul müdürlüğünce onaylanacaktır. Gelir durumuna ilişkin geçerli bir belgenin veli/vasi tarafından sunulmaması durumunda başvuru alınmayacaktır. Gelir durumu dışındaki alanlarla ilgili belge sunulamaması halinde ilgili alanlara ilişkin işlem yapılmayacaktır. e –Okul sistemi ya da MEBBİS’ten gelen bilgiler için belge istenmeyecektir.
4. Başvurusu alınan öğrencinin başvuru formuna (Ek-7) göre oluşacak olan Ek-8 okul müdürlüğü tarafından 2 nüsha halinde çıkartılıp başvuran ve başvuruyu alan yetkili kişi tarafından imzalanarak bir nüshası başvurana verilecek, bir nüshası da diğer başvuru belgeleriyle birlikte okul müdürlüğü tarafından dosyalanarak muhafaza edilecektir.
Tercih İşlemleri
1. Tercih işlemleri esnasında, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden alınan ve başvuranın sunduğu belgelere göre oluşan Ek-8 puanı Özel Okullarda Ücretsiz Okuyacak Öğrenci Tercih Formu ekranına yansıyacaktır.
2. Tercihler başvuru ve yerleştirme takviminde belirtilen süreler içerisinde, öğrenci veya veli/vasi tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi (https://e-okul.meb.gov.tr) üzerinden yapılacaktır. Başvuru takviminde belirtilen tercih süresi içinde okul tercihlerinde değişiklik yapılabilecektir.
3. Her öğrenci en az 5, en fazla 10 okul tercihi yapabilecektir. Öğrencinin tercihte bulunduğu il/illerde öğrencinin öğrenim göreceği kademede 5’ten az özel okul bulunması durumunda daha az tercih yapılabilecektir.
Özel Okulların Öğrenciye İlişkin Değerlendirmesi
1. Başvuranların tercih listesinde yer alan özel okulların yöneticileri öğrenci veli/vasisi ile yaptığı görüşme neticesinde öğrenci hakkındaki okul değerlendirme puanını başvuru ve yerleştirme takviminde belirtilen süre içinde Ek-8’e işleyecektir.
2. Özel okulların yaptığı puanlama sonucunda okul bazlı öğrenci puanı oluşacaktır. Okul bazlı öğrenci puanı sadece o okula yerleştirmede sistem tarafından dikkate alınacaktır.
Okul bazlı öğrenci puanı örnek:
Bir öğrenci A-B-C-Ç-D okullarını tercih ettiğinde A ve B okulları öğrenciye okul değerlendirme puanı olarak 20 puan verirken diğer okullar bu puan haklarını kullanmamışlardır. Okul değerlendirme puanı hariç öğrencinin toplam puanı 150 puan ise A ve B okulları için bu puan 170 olarak yerleştirmede dikkate alınacaktır.
Yerleştirme İşlemleri
1. Yerleştirmeler başvuru ve yerleştirme takviminde belirtilen süreler içerisinde, Ek-8’e göre oluşan puan üstünlüğüne ve tercih sırasına göre e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde; doğum tarihine göre yaşı küçük olana, tekrar eşitlik olması halinde Ek-7’ye göre öğrenim gören kardeş sayısı fazla olana öncelik verilecektir.
2. Başvuran, takvimde belirtilen süreler içinde öğrencinin ücretsiz öğrenci olarak yerleşmeye hak kazandığı okula kesin kaydını yaptıracaktır. Kesin kayıt yaptırmayanlar yerleştiği okuldaki ücretsiz okuma hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.
3. Bu usul ve esaslara göre herhangi bir tercihine yerleştirilemeyen ya da yerleştirildiği okula kayıt yaptırmayan öğrencinin veli/vasisinin Yönetmeliğin 59’uncu maddesine uygun olarak kayıt olmak istediği okula başvuru yapması halinde Kanunun 13’üncü maddesine göre önceliği devam eder.
ÖZEL KURSLARA BAŞVURU VE YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ İŞ VE İŞLEMLER
Başvuru İşlemleri
1. Başvurular, 18 yaşını dolduran aday kursiyerin kendisi veya 18 yaşını doldurmayan aday kursiyerler için veli/vasisi tarafından yapılacaktır.
2. Başvurular kursa kayıtta istenen belgelerle birlikte aday kursiyerlerin kayıt olmak istedikleri kurumun bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.
3. 16 yaşından küçük aday kursiyerlerin her başvurusu (16 yaşından küçüklere e-Devlet şifresi verilemediğinden) kurumun bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.
4. 16 yaş ve üzeri kursiyerlerin ilk başvurusu kurumun bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapıldıktan sonra diğer başvurular aday kursiyerin/veli/vasinin mail adresine gönderilen kullanıcı adı ve şifresi ile e-Özel modülü kullanılarak aday kursiyer tarafından yapılacaktır.
5. Başvuru esnasında Ek-7’de belirtilen puanlamaya esas bilgiler, başvuranların ibraz edeceği belgeler incelenerek il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince sisteme eklenecektir.
6. Gelir durumuna ilişkin geçerli bir belgenin başvuran aday kursiyer, veli/vasi tarafından sunulmaması durumunda başvuru alınmayacaktır. Gelir durumu dışındaki alanlarla ilgili belge sunulmaması halinde ilgili alanlara ilişkin işlem yapılmayacaktır.
7. Başvurusu alınan aday kursiyerlerin başvuru formuna (Ek-7) göre oluşacak olan Ek-8 il/ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından 2 nüsha halinde çıkartılıp başvuran ve başvuruyu alan yetkili kişi tarafından imzalanarak bir nüshası başvurana verilecek, bir nüshası da diğer başvuru belgeleriyle birlikte il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından dosyalanarak muhafaza edilecektir.
Tercih İşlemleri
1. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Sınav Yönergesinin Kurslara Kayıt Başvurusu başlıklı 4 üncü maddesinde yer alan “Kurslara kayıt olacak kursiyerlerde aşağıdaki şartlar aranır:
a) Öğretim programında belirtilen yaş şartına uygun olmak.
b) Öğretim programında belirtilen öğrenim şartlarını taşımak. c) Öğretim programında belirtilen sağlık şartlarını taşımak. ç) Kayıt olmak istediği öğretim programının kayıt şartları arasında belirtilen suçlardan sabıka kaydı bulunmamak.” hükümlerine uygun olarak kurs programı tercihleri yapılacaktır.
2. Başvuranın kurum tercihleri doğrultusunda tercih işlemleri il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kayıt olunmak istenen dönem başlamadan önce e-Özel modülüne yapılacaktır. Başvuru süresi içinde kurs tercihlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla değişiklik yapılabilecektir.
3. Başvuran bir kurs programı için en fazla 5 kurum tercihi yapabilecektir. Bir kurs programının her dönemi için bir başvuru alınacaktır.
Yerleştirme İşlemleri
1. Yerleştirmeler mevzuatta belirtilen süreler içerisinde, Ek-8’e göre oluşan puan üstünlüğüne ve tercih sırasına göre e-Özel Modülü üzerinden yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde; doğum tarihine göre yaşı küçük olana, tekrar eşitlik olması halinde Ek-7’ye göre öğrenim gören kardeş sayısı fazla olana öncelik verilecektir.
2. En geç kurs programının başlama tarihinde tüm kayıt işlemleri tamamlandıktan ve kurumda ücretsiz okutulacak kursiyer kontenjanı belirlendikten sonra ücretsiz kursiyer olmak üzere başvuru ve tercih işlemi tamamlanan aday kursiyerler içinden kurum tarafından ücretsiz kursiyer kontenjanı kadar kişi sistemden çekilerek bu kontenjanlar tamamlanacaktır.
3. Ücretsiz olarak okuma hakkı elde eden başvurana kurum tarafından en geç kurs programının başlama tarihinde kayıt işlemi tamamlanacak şekilde bilgilendirme yapılacaktır.
4. Yerleştirmenin yapıldığı günü takip eden gün içerisinde aday kursiyer kayıt olmak üzere kayıt için gerekli belgelerle birlikte yerleştirildiği kuruma başvurur. Kesin kayıt yaptırmayanlar yerleştiği kurs programında ücretsiz eğitim hakkından vazgeçmiş sayılır.
5. Seviyeli kurs programlarında başlangıç seviyesi dışında farklı bir seviyeden başlamayı talep eden aday kursiyer için yerleştirmenin yapıldığı günü takip eden gün içerisinde kurum tarafından seviye tespit sınavı yapılarak kurumun bağlı olduğu millî eğitim müdürlüğüne işletilir ve uygun seviyeye kaydı yapılır.
6. 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında gizlilik kararı bulunan aday kursiyerin kayıt işlemi Bakanlıkça yapıldığından aday kursiyer kaydı için gerekli evrakların Bakanlığa iletilmesi gerekmektedir. Söz konusu aday kursiyerin ders kaybı oluşmaması için yerleştirmenin yapıldığı günü takip eden gün içerisinde derslere devamı sağlanacaktır.
7. Başvuru ve kayıt günü kurumda katılması gereken dersler için devam şartı aranmaz.
8. Özel öğretim kursu programlarından herhangi birine yerleşen aday kursiyere, kurumda yerleştiği programın ait olduğu bilim grubunun diğer programları için de ücretsiz okuma hakkı sağlanır.
9. Bu usul ve esaslara göre herhangi bir tercihine yerleştirilemeyen aday kursiyerin başvurusu ve yerleştirmeye esas puanı 6 ay boyunca geçerlidir. Ancak başvuranın başvuru bilgilerinde değişiklik olması ya da farklı bir programdan tercih yapmak istemesi halinde yeniden başvuru yapılır.
10. Yerleştirme hakkı kazanan aday kursiyerin kayıt gününde kuruma başvuru yapmaması veya eksik evrakla başvurması halinde boş kalan ücretsiz kursiyer kontenjanı kurum tarafından Yönetmeliğin 59’uncu maddesi doğrultusunda kayıtlı kursiyerler arasından tamamlanır.
ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSLARI, ÖZEL ULAŞTIRMA HİZMETLERİ MESLEKİ EĞİTİM VE GELİŞTİRME KURSLARI VE İŞ MAKİNELERİ SÜRÜCÜ (OPERATÖRLÜK) EĞİTİM KURSLARINA BAŞVURU VE YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ İŞ VE İŞLEMLER
Başvuru İşlemleri
1. Başvurular, 18 yaşını dolduran aday kursiyerin kendisi veya 18 yaşını doldurmayan aday kursiyerler için veli/vasisi tarafından yapılacaktır.
2. Başvurular kursa kayıtta istenen belgelerle birlikte aday kursiyerlerin kayıt olmak istedikleri kurumun bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.
3. Başvuru esnasında Ek-7’de belirtilen puanlamaya esas bilgiler, başvuranların ibraz edeceği belgeler incelenerek il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince sisteme eklenecektir.
4. Gelir durumuna ilişkin geçerli bir belgenin başvuran aday kursiyer, veli/vasi tarafından sunulmaması durumunda başvuru alınmayacaktır. Gelir durumu dışındaki alanlarla ilgili belge sunulmaması halinde ilgili alanlara ilişkin işlem yapılmayacaktır.
5. Başvurusu alınan aday kursiyerlerin başvuru formuna (Ek-7) göre oluşacak olan Ek-8 il/ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından 2 nüsha halinde çıkartılıp başvuran ve başvuruyu alan yetkili kişi tarafından imzalanarak bir nüshası başvurana verilecek, bir nüshası da diğer başvuru belgeleriyle birlikte il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından dosyalanarak muhafaza edilecektir.
Tercih İşlemleri
1. Başvuranın kurum tercihleri doğrultusunda işlemler il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kayıt olunmak istenen dönem başlamadan önce Özel MTSK Modülünden yapılacaktır. Başvuru süresi içinde kurs tercihlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla değişiklik yapılabilecektir.
2. Aday kursiyer en fazla 5 kurs tercihi yapabilecektir.
Yerleştirme İşlemleri
1. Yerleştirmeler mevzuatta belirtilen süreler içerisinde, Ek-8’e göre oluşan puan üstünlüğüne ve tercih sırasına göre Özel MTSK Modülü üzerinden yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde; doğum tarihine göre yaşı küçük olana, tekrar eşitlik olması halinde Ek-7’ye göre öğrenim gören kardeş sayısı fazla olana öncelik verilecektir.
2. Programın başlama tarihinden bir gün önce tüm kayıt işlemleri tamamlandıktan ve kurumda ücretsiz okutulacak kursiyer kontenjanı belirlendikten sonra ücretsiz kursiyer olmak üzere başvuru ve tercih işlemi tamamlanan aday kursiyerler içinden kurum tarafından ücretsiz kursiyer kontenjanı kadar kişi sistemden çekilerek bu kontenjanlar tamamlanacaktır.
3. Ücretsiz olarak okuma hakkı elde eden aday kursiyere Bakanlıkça kısa mesaj yoluyla yerleştirildiğine dair bilgilendirme yapılacaktır.
4. Yerleştirmenin yapıldığı günü takip eden gün içerisinde aday kursiyer kayıt olmak üzere kayıt için gerekli belgelerle birlikte yerleştirildiği kuruma başvurur. Kesin kayıt yaptırmayanlar yerleştiği kurs programında ücretsiz eğitim hakkından vazgeçmiş sayılır.
5. Başvuru ve kayıt günü kurumda katılması gereken dersler için devam şartı aranmaz.
6. Bu usul ve esaslara göre herhangi bir tercihine yerleştirilemeyen aday kursiyerin başvurusu ve yerleştirmeye esas puanı 6 ay boyunca geçerlidir. Ancak başvuranın başvuru bilgilerinde değişiklik olması ya da farklı bir programdan tercih yapmak istemesi halinde yeniden başvuru yapılır.
7. 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında gizlilik kararı bulunan aday kursiyerin kaydı için gerekli evrakların Bakanlığa iletilmesi gerekmektedir.
8. Yerleştirme hakkı kazanan aday kursiyerin kayıt gününde kuruma başvuru yapmaması veya eksik evrakla başvurması halinde boş kalan ücretsiz kursiyer kontenjanı kurum tarafından Yönetmeliğin 59’uncu maddesi doğrultusunda kayıtlı kursiyerler arasından tamamlanır.
EK-7 İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Öğrencinin Bir Yıl Önceki Başarı Puanı:
Özel okullara ücretsiz yerleşecek öğrenciler için ilkokulda ve ortaokul 5. sınıfta başarı puanı değerlendirmeye alınmayacaktır. Diğer sınıf seviyelerinde ve liselerde ise bir önceki eğitim ve öğretim yılına ait yılsonu başarı puanı esas alınacaktır.
Ailenin Aylık Toplam Geliri:
Veliler/vasiler, ücretsiz yerleştirilecek öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireyleri ve anne ve/veya babasına, anne ile babanın ayrı olması durumunda velayet verilene ait bu Kılavuzun yayımlandığı tarihten önceki üç aydan herhangi birinin (kira geliri, nafaka, bilirkişi ücreti, görev tazminatı, döner sermaye, ek ders ücreti gibi ek ödemeler ve diğer gelirler dâhil) aylık toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri, e-Devlet sistemi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak onaylı/barkodlu belge ile aşağıda yer alan Taahhütnameyi başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir. Belirtilen aylara ait gelir durumunu belgelendiremeyen kişiler için 2024 yılına ait son alınan gelir durum belgesine göre işlem yapılacaktır. Herhangi bir gelir beyan etmeyenler ise; 2024 yılında gelir getirici herhangi bir işinin ve SGK kaydının olmadığına dair belgeyi ilgili resmî kurumlardan alarak müracaatı alan okul müdürlüğüne teslim edecektir.
TAAHHÜTNAME
Aşağıda yer alan Taahhütname ilgilisine göre doldurulacak ve başvuru esnasında başvuru yapılan kurum tarafından alınarak muhafaza edilecektir.