Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Üstün Başarı Belgeleri Konusunda Görüş Talebi (14 Mart 2022)

Daire Başkanı Bakan a. Mehmet Punar imzalı resmi yazıda ''Sayın Bakanımız tarafından verilen başarı belgelerinden sonra iliniz Defne ilçesinde 3'üncü başarı belgesini almaları nedeniyle üstün başarı belgesi düzenlenmesi gerekir personel hakkındaki Defne Kaymakamlığı'nın 1 Mart 2022 tarihli ve 44705166 sayılı yazısında; İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 5 Haziran 2015 tarihli ve 8694 sayılı yazısında, üç başarı belgesinin farklı makamlarca verilmesi durumunda üstün başarı belgesinin, son başarı belgesini veren makamca verilmesi gerektiğinin belirtildiği, Defne ilçesinde 3'üncü başarı belgeleri Sayın Bakan tarafından verilen personele üstün başarı belgelerinin de Bakanlık tarafından mı yoksa Kaymakamlık tarafından mı verilmesi gerektiği hususunda tereddüte düşüldüğü belirtilerek görüş istenildiğinden bahisle, Bakanlık görüşü istenildiğine dair Hatay Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 7 Mart 2022 tarihli ve 45103513 sayılı yazısı ve ekleri incelenmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 122'nci maddesinde; Başarı Belgesi'nin ilçelerde Kaymakam, illerde Vali tarafından verilebileceği Üstün Başarı Belgesinin ise ilçelerde Kaymakam, illerde Valiler tarafından verileceği hüküm altına alınmıştır. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.