Öne Çıkanlar ücret gelirleri ekpss taban ve tavan puanları A101 27 Haziran 2024 Aktüel Ürünler CMK ücret tarifeleri öğretmen

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personelinin Sorunları (12 Haziran 2024)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarında aşçı, bekçi, berber, kaloriferci, teknisyen yardımcısı, terzi vb. gibi çeşitli unvanlarda yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) personelinin görev yaptığı bilinmektedir.

Yardımcı hizmetler sınıfı kapsamında görev yapan personeller kadro unvanlarına ilişkin görevlerin sınırının unvan bazında net olarak belirlenmemiş olmasından kaynaklı sorunlar yaşamaktadırlar. Hukuki yönü olmamasına rağmen bazı görev ve işlerin yardımcı hizmetler personeline gördürülmesi, zaman içerisinde söz konusu görevlerin ilgililerin unvanlarıyla özdeşleşmesine ve bu görevleri yapmak istemediklerinde ise sorunlu personel olarak düşünülmelerine neden olmaktadır. Ayrıca yardımcı hizmetler sınıfı personelinin görevde yükselmesinde, ek gösterge belirlenmemiş olmasından dolayı maaş ve emeklilik hakları bakımından da sorun yaşamaktadırlar.

Yardımcı hizmetler sınıfının aşçı, bekçi, berber, kaloriferci, teknisyen yardımcısı, terzi vb. gibi çeşitli unvanlarda görev yapan personelin öğrenim durumlarına göre teknik hizmetler sınıfına dahil memur unvanlı kadrolara atanması bu hizmet sınıfının varlığından kaynaklı sorunları ve mağduriyetleri de ortadan kaldıracaktır.

Aşçı, bekçi, berber, kaloriferci, teknisyen yardımcısı, terzi vb. gibi yardımcı hizmetler sınıfında çeşitli unvanlarda görev yapan devlet memurlarının öğrenim durumlarına göre teknik hizmetler sınıfına dahil memur unvanlı kadrolara atanması için 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu da göz önünde bulundurularak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.