Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler Sağlık Bakanlığı BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler BİM 1 Kasım 2022 Aktüel Ürünler

Yeniden Görevlendirilen Yöneticilerin İl İçi ve İller Arası Yer Değişikliği Başvurularının Önü Açılmalıdır (16 Mayıs 2024)

Genel Başkan Mehmet Alper Öğretici ile Genel Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mehmet Fatih Aksoy imzalı resmi yazıda ''Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvurularında 3 yıllık sürenin 31 Aralık tarihinden itibaren hesaplanması talebi duyurusunun Ç bendinin 3. maddesinde şu hükme yer verilmiştir:

“İkinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlardan yöneticiliğe devam etmek istemeyenler,… bulunduğu kurumda 3 yıllık çalışma şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecekerdir."

Bu hükme rağmen, yakın zamanda sonuçlanan yeniden yönetici atama süreci tamamlanmış ve yöneticilerin görev yerleri belli olmasına rağmen, ikinci dönemleri bakımından göreve başlama tarihleri 12 Temmuz olarak belirlenmesi sebebi ile il içi yer değişikliği sürecinde sistemlerinde başvuru yapamadıkları görülmüştür. Aynı sorunun yakın dönemde açılacak İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değişikliği sürecinde de ortaya çıkacağı muhtemeldir. İlgili duyuru belirtilen yöneticiler için tercih hakkı verirken, 12 Temmuz olarak belirlenen göreve başlama tarihi sebebi ile başvuru yapamamaları mağduriyet oluşturmaktadır. Oysa yeniden görevlendirme süreç yöneticiler bakımından tamamlanmış olup, fiili olarak ikinci görev dönemlerine başlamış bulunan bu yöneticiler Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvurularında 3 yıllık sürenin 31 Aralık tarihinden itibaren hesaplanması talebi duyurusuna göre tercih yapabilme haklarının korunması gerekmektedir.

Belirtilen nedenlerle anlatılan sorunun çözülerek oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesi adına, 12 Temmuz tarihinin değiştirilmesi ya da bir istisna hükmü getirilerek ilgili yöneticilere tercih hakkı verilmesi hususunda; gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.