Öne Çıkanlar Hakmar Express en iyi erkek teknik direktör MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Yeni Kanun Teklifi Temel Hukuk Bilgisi Dersi

2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar (Karar Sayısı: 8858)

Ekli ''2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar''ın yürürlüğe konulmasına, 5488 sayılı Tarım Kanunu'nun 19'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından ''“2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” Resmî Gazete’de yayımlandı. Çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı olsun. Çiftçilerimizin 2024 yılındaki üretimleri için vereceğimiz bu destekler, Bitkisel Üretim Planlaması öncesinde eski modele göre açıkladığımız son destek kararımızdır. Bitkisel üretimde planlamaya 2024-2025 üretim dönemiyle başlayacağız. Bundan sonra uygulayacağımız yeni modelde çiftçilerimiz, üretim dönemi başlamadan önce hangi ürüne ne kadar destek alacağını önceden bilecek. Çiftçilerimizin 2025 yılındaki üretimlerini kapsayacak desteklerimizi de önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Çiftçilerimize bereketli bir üretim dönemi diliyorum.'' açıklamasını yaptı.

Mazot ve gübre desteği, toprak analizi desteği, organik tarım desteği, iyi tarım uygulamaları desteği, küçük aile işletmesi desteği, fındık alan bazlı gelir desteği, katı organik-organomineral gübre desteği, geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu desteği, fark ödemesi destekleri, sertifikalı fidan/fide ve standart fidan kullanım desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, sertifikalı fidan üretim desteği, bombus arısı kullanım desteği, biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği, lisanslı depolarda ürün depolama için kira, nakliye ve analiz desteği, yem bitkileri desteği; kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla çiftlik muhasebe veri ağı (ÇMVA) sistemine katılım primi desteği, verilecek.

Karara https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240824-8.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.