Öne Çıkanlar Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı ekonomik kriz 2024 Yılı Temmuz Ayı Oğlak Burcu Sağlık Yorumu Cem Nalçakan BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler

Asgari Ücrete Zam Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ''asgari ücrete ara zam olacak mı?'' sorusuna ''Covid’den sonra yaşadığımız süreç, Asgari ücrette yıllık taraflar bir araya gelerek süreç yürütülüyordu. Asgari ücrette yılda 2 kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreçle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim.'' şeklinde yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, vergi düzenlemesi konusunda ''Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma yaptığını ifade ediyor. Henüz somutlaşan bir takım şeyler yok. Basın mensupları bazı haber kaynaklarından aldığı bilgilerden yansıtıyor bakanlık yalanlıyor.'' dedi.

Partisinin 25 Haziran 2024 tarihli Grup Toplantısı'nda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Vergi adaleti için başlatılan kapsamlı çalışmayı olumlu buluyor ve destekliyoruz. Doğrudan vergilerin artırılması sosyal adalete can suyu verecektir. Türkiye ekonomisi fırtınadan çıkmıştır enflasyonda düşüş trendi başlamıştır. En kötü günlerin geride kaldığına inanıyoruz.'' demişti.

Partisinin 26 Haziran 2024 tarihli TBMM Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayat pahalılığı sorununu kalıcı refah artışını sağlayarak çözeceğiz. Önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonun ateşinin düştüğünü göreceğiz.'' demişti.

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye refah payının da gündemlerinde olmadığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.