Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Gelir İdaresi Başkanlığı enflasyon Tarım ve Orman Bakanlığı

Normalleşme Olacaksa Emekli, Emekçi, Çiftçi ve Esnaftan Başlamalıdır

Asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam konusunun konuşulup konuşulmadığı sorulan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ''Konuşuldu ama bu konuda umutlu olabileceğimiz bir işaret almadığımızı belirtmeliyim. Yeniden enflasyonun altında bir zam yapılacağı, hatta asgari ücrete zam yapılamayacağı izlenimini aldım ben. Böyle olursa susamayız. Normalleşme böyle değil. Normalleşme siyasetçilerin birbirine laf söylememesi değil, hakkını alamayanların hakkını alması sonucunu doğurmalıdır. Normalleşme olacaksa bu emekli ve emekçiden başlamalıdır, çiftçiden ve esnaftan başlamalıdır. Eğer asgari ücrete zam yapmazlarsa her platformda mücadele ederiz. En son sokaklara dökülürüz, meydanları doldururuz en sert tepkiyi gösteririz.

Eğer bugün millet seçimleri yapıyorsa ama kimin bakan olacağına millet değil bir kişi karar veriyorsa bu anayasal bir sorundur. Bu bakanlar milletin gözünün için değil birilerinin ağzının içine bakıyorsa 'görevden alınacak mıyım' diye bu demokrasi açısından ayıplı bir durumdur.'' dedi.

İspanya-İtalya ziyareti sonrası dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Devlet Bey'in yapmış olduğu açıklama bir devlet adamı yaklaşımıyla, sakin, herhangi bir tartışmaya fırsat vermeden yapılmıştır. Konuyu bu şekilde kapatmış olması, bence gayet isabetlidir. Bizler Cumhur İttifakı olarak asla duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Parti sözcümüz Ömer Çelik Bey zaten gereken açıklamaları detaylıca yaptı. Bu açıklamalarda da dikkat ederseniz tahrik ve dalaşma yoktur. Sadece net bir duruş vardır. Cumhur İttifakı'nın bir tarafı olarak partimizin duruşunu belirtmesi bakımından Ömer Bey'in açıklaması isabetli olmuştur. Diğer taraftan CHP'den yapılan bazı açıklamalar oldu. Biz iade-i ziyareti yapmak suretiyle siyasete bir yumuşama, bir kibarlık getirelim dedik. Ama bu kibarlıktan anlamayanlar İstanbul'da basın toplantısı yaptılar ve orada belli ki birilerinin etkisi altında kaldılar. Demek ki bazı yerlerden onay aldılar.

Bunlar tabii doğru şeyler değil, güzel şeyler değil. Sürece katkı sağlayan şeyler değil. Yani bu, yumuşama değildir. Siyasete yeni bir başlangıç getirme değildir. Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler. Eğer bu iade-i ziyaretimizi CHP'nin başındaki arkadaş hazmedebilseydi, bu tür bir açıklamayı yapmaya gerek duymazdı. Böyle bir açıklama karşısında ben Cumhurbaşkanı olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başkanı olarak, buna cevap vermeyi dahi yanlış bulurum. Ama onlar ne yaparsa yapsın. Biz Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz. Şunu da söyleyeyim, Cumhur İttifakı bir altılı masa değildir. Altılı masanın içinde yer alanlar, bildiklerini okusunlar.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.