BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''ürk halkı ekonomik zorluk çekiyor. Tüm vatandaşlarımız bunu aynı derecede hissetmiyor. Türkiye'yi 5 dilim halinde değerlendirirsek en tepedeki yüzde 20 çok iyi durumda. Bu dönemde onlar bu krizi fırsata çevirdi. İkinci 20'liğin durumu iyi. Üçüncü dilim zorlanıyor. Dördüncü dilim ciddi zorlanıyor. Beşinci dilimde olan 15 milyon nüfus ise çok zorlanıyor. Asgari ücretliler, işsizler, düşük gelirliler, küçük esnaf, küçük çiftçiler zorlanıyor.
Hububatta verilen fiyat çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Bu sene hasadın da iyi olması bekleniyor. Ücretli öğretmenler, fahri Kuran kursu öğreticileri 2 bin 500 TL gibi bir ücretle çalışıyorlar. Temmuz ayında enflasyon oranında bir iyileştirme yapılacak.
Geçtiğimiz yıldan beri 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu 6 ayda bir toplansın' talebimiz var. Millet İttifakı'nın beklentilerinin bile üzerinden enflasyon üzerinden zam açıklanmıştı. 6 aylık enflasyonda da bu durum yapılabilir.
Öğrenci kredilerinden hiç fark alınmamalı, sadece ana para alınmalı. Ödemeler işe başladıktan sonra maaşının onda biri şeklinde olmalı. Faiz oranı düşük, enflasyon oranı yüksek. Bu nedenle gençler mağdur oluyor. Karar gözden geçirilerek enflasyon farkı uygulamasının kaldırılması gerekiyor. Bu konuda kanun teklifi verebiliriz. Ev Hizmetleri Birimi kurulmasını istiyoruz. Evde kalmak isteyenlere hizmet verilmeli. Bunu bir cemaat, örgüt yapabiliyorsa devlet yapamaz mı?
Evde kalmak isteyen öğrencilere ev temini yapılır. Evler kiralanır ya da TOKİ üzerinden yeni evler yapılır. İsteyen öğrencilere odalar verilir.
Dezenformasyon Yasası muhalefetin de şikayet ettiği bir alandı. Genel kurul aşamasında toplumu rahatsız eden unsurlar düzeltilir. Hepimiz sosyal medyadan şikayetçi değil miyiz? Sosyal medya kahramanları türedi. İnsanların özel hayatı kalmıyor. Bu yasa bence elzemdi. İtiraz edilen maddeler varsa bunlar konuşulur. Türkiye'de yeni bir demokrasi ve hukuk hamlesi yapılmalı. Ben düşüncelerimi paylaştım diye sen beni itibarsızlaştıramazsın.'' dedi.