Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Seçim yatırımı olarak değerlendirmek istemiyoruz. Bütçeye yük değiliz. Zaten bizden isteneni fazlasıyla ödedik. Ben 10 bin prim gününü geçtim. 3. tura dönüyorum. Kaynağımız zaten bizim kendi ödediğimiz primlerimiz. Bütçeye yük algısını kesinlikle kabul etmiyoruz. Yıllardır konuşuyoruz. Daha ne çalışması yapılacak bunu da anlamıyoruz.
Daha önce bizi ağzına almayan medya organları bizimle ilgili yazıp çizmeye başladılar. Basına yansıyanları ateş olmayan yerden duman çıkmaz olarak algılıyoruz. Basına yansıyanları da seçimim ayak sesleri olarak görüyoruz.
Biz hakkımızı vermeyeni, bizi görmeyeni görmeyeceğiz. Bir parmak bala da razı gelmeyeceğiz. 50 yaşında insanlarız. Neyin ne olduğunu biliyoruz. Parti sevdasından vazgeçemeyenlere sadece şunu söylüyorum: Önce hakkım deyin. Yapılanı da hakaretleri de unutmayacağız.
Biz de tek çözüm formülü var. 4447 sayılı yasasının geriye dönük şekilde işletilmesinin iptali. Şimdi birtakım formüller öne sürülüyor. Bu bir parmak bal çalmaktır. 4447 iptali gerçekleşmiş olsa yan sorunlarımızın da çözümü gerçekleşecek.
Ben 30 yıl çalışacağım, bin 500-2 bin lira maaşla ev geçindireceğim. Bu kişilerin çift dikişe zorunlu hale getirmesi içler açısı bir durumdur. Emekli büyüklerimiz doğalgaz faturaları nedeniyle battaniyeyle oturuyor. Biz de o hale geleceğiz. 2008’de 5510 sayılı kanunla yüzde 70’lerden yüzde 45 ve yüzde 28’e düşen 3 farklı hesaplamayı uygun gördüler. 2008 sonrası ne kadar fazla çalışırsanız maaşınız düşüyor. 100 liranın 70 lirasını veren bir sistem varken şimdi 100 liranın 28 lirasını veren bir sistem var. Sosyal güvenlik sistemimin baştan aşağı yeniden ele alınması gerekiyor. Hem fazla çalışmaya zorunlu tutuluyoruz. Hem de sen niye fazla çalıştın, maaşına el koyuyorum deniyor." dedi.