Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Davutoğlu ve Destici'den EYT Açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılanlar komsunda enBursa.com mikrofonuna özel açıklamalar yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geliştirdikleri model ile EYT sorununu kökten çözeceklerini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "‘EYT'nin bir hukuki yönü var. Eşit vatandaş ilkesiyle ve aynı kurallara muhatap olma açısından adalet sorunu var. Bir de ekonomik boyutu var. Bu ikisini bir araya getirdiğimizde Türkiye’nin çok geniş toplum kesimlerinde çok ciddi sorunla karşı karşıyayız. EYT dernekleriyle uzun toplantılar yaptık. Fark ettiğimiz ana unsurlardan birisi gerçekten EYT çerçevesinde mağdur olan insanları gösteren envanter bile yok. Bu bağlamda derneklerde yaptığımız çalışmalar iyi bir envanter çalışması sonrasında adalet ve  ekonomik haklar çerçevesinde çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da bir model geliştirdik. Gelecek Partisiyle EYT sorununa kökten çözüm getiren bir modelle müdahalede bulunacağız."dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKİT TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Kendisinin de EYT'li olduğunu ve emekli olmak için 3 yıl beklediğini belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "EYT, kamuoyunda erken emeklilik isteyenler diye lanse ediliyor ama asla böyle bir şey yok. Siz işe başlarken devletle bir anlaşma yapıyorsunuz. Devlet size diyor ki 'Şu kadar yıl şu kadar prim günü çalışırsan yaşa bakılmaksızın. Ama belli bir süre geçtikten sonra adeta oyun içinde kural değiştirir gibi diyor ki 'Ben kanunu değiştirdim, sen belli bir yıl ve gün çalışsan dahi emekli olmak için 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl bekleyeceksin, yaşına göre' diyor. Ben bunu adil bulmuyorum.

EYT'liler erken emeklilik değil haklarını istiyorlar. Bunun da bir an evvel verilmesi lazım geldiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanına bu konuda farklı bilgiler verildiğini 750 milyar gibi bir rakamdan bahsedildi, bu kadar ağır yükü olmayacağını, bizim hesaplamalarımıza göre yıllık 30 milyar TL civarında ektra maliyet getireceğini, bunun altından da devletimizin rahatlıkla kalkabileceğini ifade ettim. Tabii şimdi bir pandemi sürecinden, olağanüstü bir dönemden geçiliyor. Bu süreç normalleştiğinde EYT'lilerin haklarının verilmesi lazım." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.