Öne Çıkanlar Mahmut Özer BİM Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Tarım Alanı Çerçeve Öğretim Programı

Elimizden Alınan Haklarımızın Bir An Önce İadesini İstiyoruz

İzmir EYTSYDD Başkanı Doğan Türker, "Değerli dava arkadaşlarımız; çalışma hayatı yaşantımızın en önemli alanlarının başında gelir. Biz emeklilikte yaşa takılanlar 8 eylül 1999 tarihinden önce bir sosyal güvenlik çatısı altında çalışma hayatına atıldığımız için,beklenti plan ve hayallerimizin o zamanki yasalar içerisinde gerçekleşeceğini düşünüyorduk.çünkü devletimizle bir protokol imzalamış, devlet sözüne güvenmiştik.

Bundan tam 21 yıl önce; 8 eylül 1999 yılında öyle bir yasa çıkartıldıki bütün planlarımız bozuldu, hayellerimiz yıkıldı. devletimiz bize verdiği sözden caydı, yaptığımız sözleşmeyi tek taraflı fesh ederek haklarımız elimizden alındı.bu yasa öyle bir zamana denk getirildi ki, marmara depremi akabinde insanlar canlarıyla uğraşırken, yaralarını sarmaya çalışırken, IMF'nin dayatmasıyla oldu bittiye getirilerek, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş şekilde, yasalar alehte geriye doğru işletilerek milyonlarca çalışanın emekleri, hayelleri gasp edildi.

Gelinen noktada 21 yıldır siyasi iktidarlar her seçim döneminde sözlerverdiler, haklılığımızı beyan ettiler ancak seçimlerden sonra unutulanlar olduk. Bizleri seçim yatırımı olarak görmeyin, haklarımızı iade edin.

Bilinsin ki; unutulanlar unutanları asla unutmazlar... günü geldiğinde hesap sormasını da bilirler. Devletin görevi mağduriyetin maaliyetini sorgulamak değil, mağduriyetin giderilmesi için çalışma yapmaktır.

40 yaş ve üzeri çalışanlar yaşlı oldukları öne sürülerek işten çıkartılıyorlar, geçimlerini sağlamak için yeni işler aradıklarında yaşından dolayı iş bulamıyorlar.üstelik tüm bu mağduriyetin yanı sıra birde 5510 sayılı yasa kapsamında sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu uyarınca aylık bağlama oranlarının değiştirilmesiyle 1999 yılı ve öncesi ,2000-2008 yılları arası ve 2008 yılı sonrası olarak 3 farklı hesaplama şekline tabi tutuluyorlar. %70 den %28 lere kadar gerileyen oranlar ile çalıştıkça emekli maaşlarımız düşmekte ve mağduriyetimiz artmaktadır.

Bunlarla birlikte: staj sigorta başlangıcının sigorta başlangıcı sayılmamakta ve 30 yıl pirim yatırıp işsiz kalan bir eyt’li gss kapsamında 89 tl yatırmadan sağlık hizmeti alamamaktadır oysaki devletimize hiçbir katkısı olmayan suriyeli vatandaşların böyle bir sorunu yoktur.

Bu ülkenin iğneden ipliğe tüm üretiminde çalışmış, emek harcamış ve alın teri dökmüş öz evlatları olan bizlere bu durum reva mıdır?

Bütün bu mağduriyetler sonucunda ailesinin geçimini sürdürmeye çalışırken borçlanan ve borçlarını ödeyemeyen mağdurlar aile içi sorunlar ve boşanma, depresyon, intiharlar ve hatta cinayetlere sebebiyet veren sonlara sürüklenmiş ve halen sürüklenmektedir.

Buradan siyasi iktidara seslenmek istiyoruz… Belirttiğimiz mağduriyet ve kayıpları göz önünde tutarak haklarımızı bizlere iade etmelisiniz.hükümetlerin görevi; vatandaşlarının yanında olduğunu göstermek, bu anlayış ve düşüncede olduklarını bizlere hissettirmektir, sorun değil çözüm bulmalarını bekliyoruz...

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak ne ayrıcalık ne erken emeklilik ne de lütuf istiyoruz… Bizler 21 yıl önce çıkarılan 4447 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi ile elimizden alınan haklarımızın bir an önce iadesini istiyoruz.

Bizler farklı değer ve görüşlere sahip, hak mağduriyeti yaşayan kişiler olarak; demokratik değerler etrafında bir araya geldik ve geleceğimize birlikte sahip çıkma kararı aldık… Birlikteliğin yarattığı sinerjiye her zaman inanıyoruz.

Toplum menfaatini ön planda tutuyoruz.tarafsiz ve bağımsız birlikteliğimizi güce, gücümüzü de sonuca ulaştıracağız.

Bunun için de tüm gücümüzle hukuki çerçevede, birlik ve beraberlik içerisinde, daha da kenetlenerek çok daha güçlü olmaya sonuna, sonuç alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğimize and içiyoruz!!!!!!!" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.