Hükümetin uygulamaya koyduğu “Emekliler Yılı”  kapsamında Türkiye’de pek çok ilde olduğu gibi, İstanbul’da da pek çok emekli KYK yurtlarında ağırlandı. E-Devlet üzerinden yapılan başvurular sonucunda temmuz ayında başlatılan ağırlamalar beş günlük devreler halinde 16 ağustosa kadar devam etti. Son turda ben de bulundum.

Emekliler beş gün boyunca barınma ve yemek ücreti vermeden ağırlandı. İstanbul’un tarihi yerleri gezdirildi ve Boğaz turu yaptırıldı. YHT’ de emeklilere indirimli bilet sundu.

Valilikler bünyesinde yapılan il koordinasyon toplantılarında Sosyal Güvenlik Kurum Müdürlükleri işi organize ederken, KYK yurtları da barınma yerleri olarak tespit edildi. Ayrıca Belediyelerde ulaşım ve yemek alanında katkıda bulundu.

İstanbul’daki programa bizzat SGK il müdürü Harun Sertbaş’da katıldı. Mütevazı kişiliği ile emeklilerle birlikte gezme turuna ve tarihi yerlerin gezilmesi programına katıldı ve emeklilerle birebir ilgilendi.

Yine barınma konusunda emeklilere ev sahipliğini Şişli Darülaceze KYK kız öğrenci yurdu , başta mütevazı kişiliği ile kurum müdürü Jule Tangüner, cana yakın davranışıyla Müdür Yardımcısı Sultan Hanım ve güler yüzlü personelleri yaptı. Emeklileri beş gün evlerinde gibi hissettirdiler. Emekli vatandaşlar bu durumdan çok memnun kaldılar. Tekrar görüşmek dileğiyle vedalaşırken duygusal anlar yaşandı. Yeni dostluklar edinildi.

Bu arada KYK yurdu gerek fiziki yapısıyla ve gerek de planıyla modern bir yurt olduğu, öğrencilerin her türlü faaliyeti yapacak donanıma sahip olduğu, ayrıca da temizlik ve bakımı ile de göz doldurdu.

Eşlerin birlikte yaptığı bu gezinin maddi değeri nerden baksan 30-40 bin TL’yi geçmiştir. Emekliler sosyal medya hesabından, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere emeği geçen tüm kurum yetkililerine, personellerine teşekkür ettiler.

Bunun yanında “Emekli Yılı“ münasebetiyle emeklilere çeşitli pek çok değişik imkânlar sağlandı. Özel indirimler: İletişimde PTT' cel, lojistik alanında PTT Kargo vasıtası ile emeklilere özel iskontolar yapılacak, yerli ve milli olan TROY kartla anlaşmalı marketlerde yapılan alışverişlerde çeşitli avantajlar sağlandı.

Emekli kart ile çeşitli indirimler ve yaşam kalitesini yükseltmeye katkıda bulanacak avantajlara erişilecek. Eczane, market, giyim mağazalarında yapılan alışverişlerde daha az ödeme miktarı sağlanacak.

Yurtlarda 1 ay ücretsiz konaklama: Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı 81 ilde 162 ilçede ve 2 de KKTC’de olmak üzere 552 adet yurt mevcut. Yaz aylarında 500 bin yataklı bu yurtlarda bir ay buyunca ücretsiz kalma imkânı getirildi. 

Emeklilerin maaşlarına belki para olarak yansımasa da sosyal, kültürel ve pek çok alanda destekler sağlandı. Yani," Yarım elma gönül alma…! "

Şemsettin CERAN

Eğitimci/Araştırmacı-YAZAR/ŞAİR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.