Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Memur Emeklilerinin Beklentileri Karşılanmalıdır

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''TBMM’de görüşülen torba yasa ile işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük aylığının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesine ilişkin bir madde eklenmiştir.

Bu düzenleme emekliler açısından olumlu bir gelişme olsa da memur emeklilerinin ve maaşı 12 bin 500 TL’nin üzerinde olan diğer emeklilerin bu iyileştirmenin dışında tutulması doğru bir yaklaşım olmamıştır. 

Memur emeklileri ülkemizdeki en mağdur kesimlerden birisidir. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında memurlar için getirilen ilave ek ödeme uygulaması emeklileri kapsamayınca bu mağduriyet daha da artmıştır. Memur emeklilerine çalışırken aldıkları maaşın %45’i kadar emekli maaş bağlanmaktadır. İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmaması bu oranı daha da düşürmüştür.

Hükümet 2024 yılını “Emekli Yılı” olarak ilan etmiştir. Mademki bu yıl “Emekli Yılı”dır öyleyse memur emeklilerinin durumu da mutlaka düzeltilmeli, Temmuz ayı itibarı ile 14 bin 387 TL’ye yükselen ilave ek ödeme memur emeklilerine verilerek bu yoldaki ilk adım atılmalıdır.

Henüz geç kalınmış değildir. TBMM’de görüşülen kanun teklifine bir önerge ile ilave ek ödemenin memur emeklilerine verileceği hükmü eklenebilir.
Milyonlarca memur emeklisi TBMM’den çıkacak olumlu bir kararı umutla beklemektedir. Emekli Yılı’nda memur emeklilerimiz de kendileri için bir şeyler yapıldığını görmek istemektedir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.