Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı A101 7 Eylül 2023 Aktüel Ürünler Mahmut Özer EYT sözleşmeli personel

SGK 2021 Yılı Faaliyet Raporu

Raporda; hizmet birleştirme talepleri; aylık almakta iken vefat edenlerin mirasçılarına yapılacak ödemeler; merkezi ödeme kapsamında T.C. Kimlik Numarasına gönderilen günlük ödemeler; isteğe bağlı iştirakçilik talep ve işlemleri; statü farkı olmaksızın sigortalılara bilgi amaçlı olarak borçlanma tutarı görme uygulaması; Yedek Astsubay Sınıf Okulu borçlanması başvuruları; tahakkuku yapılmış olan borçlanma işlemlerinin tahsilatlarının e-Devlet üzerinden görüntülenmesi; sigortalıya geçici iş göremezlik ödeneği ödenememesi halinde sigortalıya uyarı verilmesi; isteğe bağlı sigorta taleplerinin aynı gün iptal edilmesi; ikinci 6 aylık askerlik süresi borçlanma başvurularının alınması; yersiz ödemelerin nedenlerinin ayrıntısının eDevlet üzerinden görüntülenmesi gibi konular hakkında önemli detaylar vardır.

I) GENEL BİLGİLER

A) MİSYON ve VİZYON

MİSYON

Değişen sosyal güvenlik ihtiyaç ve risklerine karşı toplumu güvence altına alarak güvenilir, kaliteli ve yenilikçi bir anlayışla sürdürülebilir sosyal güvenlik hizmeti sunmak.

VİZYON

Yenilikçi ve insan odaklı anlayışla topluma kaliteli hizmet sunan, sürdürülebilirliğini sağlamış, dünyada örnek alınan güçlü ve saygın bir kurum olmak.

B) YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kamu tüzel kişiliğini haiz, idarî ve malî açıdan özerk, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumuna İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun’un ve 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde hüküm bulunmayan durumlarda özel hukuk hükümlerine tâbidir.

Kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup Kurum’un merkezi Ankara’dadır. SGK’nın amacı ve görevleri 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 405’inci maddesinde belirtilmiştir.

KURUMUN AMACI

Sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve malî açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir. 

KURUMUN GÖREVLERİ

• Ulusal kalkınma strateji ve politikaları ile yıllık uygulama programlarını dikkate alarak sosyal güvenlik politikalarını uygulamak, bu politikaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.

• Hizmet sunduğu gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, haklarının kullanılmasını ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini kolaylaştırmak.

• Sosyal güvenliğe ilişkin konularda; uluslararası gelişmeleri izlemek, Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası kuruluşlar ile iş birliği yapmak, yabancı ülkelerle yapılacak sosyal güvenlik sözleşmelerine ilişkin gerekli çalışmaları yürütmek, usulüne göre yürürlüğe konulmuş uluslararası antlaşmaları uygulamak.

• Sosyal güvenlik alanında eğitim, araştırma ve danışmanlık faaliyetleri yapmak ve yaptırmak, kamu idareleri arasında koordinasyon ve iş birliğini sağlamak.

• Mevzuat ile Kuruma verilen görevleri yapmak.

C) İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER

1. Fiziksel Yapı

Merkez teşkilatı Ankara’da olan SGK, Balgat, Sıhhiye, Kızılay, Bakanlıklar, Batıkent, Çankaya, Yenişehir ve Yukarı Öveçler’deki binalarda faaliyetlerini yürütmektedir. Kurumun taşra teşkilatı; tüm illerde Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri (SGİM) ve bu il müdürlüklerine bağlı Sosyal Güvenlik Merkezleri (SGM) aracılığıyla faaliyetlerini yürütmektedir.

RAPOR

Anahtar Kelimeler:
SGKSosyal Güvenlik Kurumu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.