Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim Koronavirüs Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Liselerde Bilim Uygulamaları Kılavuzu

2019 Yılı 1. Dönem ve 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Giriş Blelgeleri

KamuMeb.net - 2019/1. Dönem ve 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı başvuruları 15-29 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılmıştı. 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı, 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 09.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas'ta yapılacak. 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı, 13 Temmuz 2019 Cumartesi Günü Saat 14.00'da Ankara ve İstanbul'da yapılacak.

Sınava giriş belgeleri 5 Temmuz 2019 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden yayınlandı.

2019 / 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Giriş Yeri Bilgileri için Tıklayınız.

2019 / 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Giriş Yeri Bilgileri için Tıklayınız.

Adaylara yazılı sınavda 100 soru sorulacak ve 120 dakika verilecektir. A ve B soru kitapçığı olacak ve her sorunun 5 şıkkı olacak.

Sınav soruları ve cevap anahtarları 16 Temmuz 2019 tarihinde, sınav sonuçları 07 Ağustos 2019 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Ortaöğretim düzeyi Türkçe'den 20, İlköğretim Düzeyi Sosyal Bilgilerden 15, İlköğretim Düzeyi Fen Bilgisi'nden 15, İlköğretim Düzeyi Hayat Bilgisi'nden 15, İlköğretim Düzeyi Matematik'ten 15, Ortaöğretim Düzeyi Genel Kültür'den 20 soru sorulacak.

Sınavda 50 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasını takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçlarının https://www.pa.edu.tr/, www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edildiği tarihi takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde Polis Akademisi Başkanlığına yapacaklardır. 

İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bildirilecektir. Adaylar itiraz başvurularını, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve ekinde dekontu olmayan dilekçe ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. 

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.