KamuMeb.net - Kamu düzeni ve halkımızın güvenliği için 2004 yılında Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un kabulü ile hayatımıza giren özel güvenlik görevlileri 15 yılda büyük bir ivme kazanmış ve 320 bine ulaşan sayısı ile önemli görevleri gerçekleştiren bir meslek haline gelmiştir.
Özel güvenlik görevlileri, çalıştıkları mahalde can ve mal güvenliğini sağlama görevleri nedeniyle saldırı ve saldırganların ilk hedefi konumundadırlar. Polis teşkilatına yardımcı kolluk kuvveti olmalarına rağmen yaptıkları işin küçümsendiğini, kendilerine saygı gösterilmediğini düşünmektedirler.
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ile yönetmeliği, çalışanların özlük haklarına ve çalışma şartlarına yönelik düzenlemeleri içermemektedir. Özel güvenlik hizmeti, kamu hizmetini tamamlayıcı nitelikte olmasına rağmen; sektör çalışanları özlük hakları bakımından aynı işi yapan genel kolluk kuvvetlerinin sahip oldukları haklardan (şehitlik, gazilik hakkı gibi) yararlanamamaktadırlar. Yıpranma hakkına tabi olmadan emekli edilmeleri kamu vicdanını sarsmaktadır.
Kanun teklifimiz ile özel güvenlik çalışanlarının fiili hizmet süresi zammından faydalanmaları; ''ülkenin güvenlik ve esenliği, devletin çıkarları ve kişilerin can, ırz ve mallarını korumada yüksek hizmeti'' görülmesi durumunda kamuoyunda ''taltif'' olarak adlandırılan para mükafatı hükümlerinden faydalandırılmaları amaçlanmıştır.
KamuMeb.net - özel haber