Öne Çıkanlar 2024 Yılı Maarif Kongresi Başvuru Kılavuzu A101 5 Ekim 2024 Aktüel Ürünler İYEP Uygulama Takvimi A101 11 Ekim 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Ekim Ayı Yay Burcu Sağlık Yorumu

Engelli Sağlıkçılar Yıllardır Atama Bekliyor

Meclis’te milletvekilleri tarafından konuya ilişkin kanun teklifi ve soru önergeleri verilmesine karşın bir arpa boyu yol alınabilmiş değil. Bu konunun acilen çözülmesi gerekiyor. Neden sağlık sektöründe engelli sağlıkçılar da olmasın?

Atama bekleyen Engelli Sağlıkçılardan sitemize ulaşan taleplerini sizler için paylaşıyoruz...

Bizler, yaşamın zorlu şartlarında hayata bir adım geriden başlayan ve özel sektörün acımasız psikolojik şiddetine maruz kalan engelli bireyleriz. Engellerimize takılmadan, pes etmeden EKPSS sınavına girdik ve puanlarımızı hakkımızla aldık. Engelli bireyler olarak, kamuda daha iyi şartlarda, gelecek ve iş kaygısı yaşamadan görevlerimizi icra etme talebindeyiz. Yüksek puan ve sıralama yapmamıza rağmen, alım sayısının düşük olması nedeniyle atanamıyoruz.

Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda sağlık hizmetlerinde yaptığı büyük atılımları ve halk sağlığına verdiği önemi takdirle karşılıyoruz. Yeni açılan şehir hastaneleri, modern sağlık teknolojileri ve nitelikli sağlık personeli ile Türkiye'nin sağlık alanında dünyada örnek gösterilen bir konuma gelmesinde Sağlık Bakanlığı'nın rolü büyüktür. Bu bağlamda, biz engelli bireyler olarak Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle daha iyi şartlarda çalışma imkanı bulmak istiyoruz.

Rica ve dileğimiz, engelli bireyler olarak sadece yüksek sayıda istihdam talebimizin karşılanmasıdır. Her yerde sesimizi duyurmaya gayret gösteriyoruz. Ekim ayında yapılacak kadro taleplerinde, Sağlık Bakanlığı'nda çalışacak engelli bireylerin de yer almasını ve kadro sayısının artırılmasını istiyoruz. Özellikle, Sağlık Bakanlığı'na 5000 engelli sağlıkcının istihdam edilmesini talep ediyoruz.

Ayrıca, mezun olunan branşlara göre adil bir kontenjan dağılımının sağlanması büyük önem arz etmektedir. Her branştan sağlık mezunlarının eşit ve adil bir şekilde atanması, sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulmasına katkı sağlayacaktır.

Atanamadığımız her yıl, bizler ruhsal ve bedensel çöküntüye uğruyor, kendi yakın çevremizden dahi yetersizlik bakışlarına maruz kalıyoruz. Engelliler olarak altı yıldır mücadele ediyoruz. Türkiye Yüzyılı'nda müjdenin engellilere verilmesi halinde, bizler de içsel huzura kavuşur ve sosyal hayata daha iyi adapte oluruz. Lütfen biz engelli sağlıkçı adaylarına  vereceğiniz müjdeli haberlerle sevindirin.

Saygılarımızla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.