Öne Çıkanlar Mahmut Özer enflasyon deprem Müze ve Ören Yerleri pandemi

Engelliyi Duyan Yok, Duymaya Ne Dersiniz?

Daha sık aralıklarla atama isteyen ve daha çok kontenjan verilmesini talep eden atama bekleyen engelliler Twitter hesaplarından #EngelliyiDuyanYokSnCB hashtagı altında toplandılar ve taleplerini tek tek dile getirdiler. Atılan her tweet altın değerinde, yetkililerin bu duruma kayıtsız kalmayacağını düşünüyoruz. 

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına giren memur adayları, Haziran ayında 10 bin atamanın yapılmasını ve kamuda engelli kotasının arttırılmasını talep ediyor.

Özellikle engelli kadınlar evde kalıp eşlerinin, ailelerinin ellerine bakmak istemiyorlar, ekonomik özgürlük ve kamuda istihdam istiyorlar. 

Engelli bireylerin topluma kazandırılması adına Haziran'da 10.000 atama ve kamuda engelli kotasının %6'ya çıkarılması elzemdir.

Engelli olan nüfusun işgücüne katılım oranı sadece %22. Atama bekleyen engelliler yardım dilenmiyor, fırsat eşitliği istiyor.

Şubat'ı beklediler ancak sadece 500 öğretmen ataması kontenjanı verildi, şimdi Haziran'ı bekliyorlar ve en az 1000 Engelli Öğretmen ataması talep ediyorlar.

2020 yılında hiçbir ataması yapılmayan ve 2021 yılında da yetersiz kadro verilen engelliler görmezden gelinmemeli.

Hükümetimize güveniyor ve inanıyoruz. Haziran ayında 10 Bin Engelli Atamasının yapılacağını ve Kamuda Engelli Kotasının Arttırılması yönünde çalışmaların hız kazanacağına inancımız tam!

Haziran'da tüm engelli meslek grupları ve eğitim düzeylerini kapsayan atama bekliyoruz.

Dezavantajlı ve nadir hastalığı bulunan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi ile ilgili olarak İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Hüseyin Özlük tarafından yapılan çalışmalarımız İYİ Parti 27.Dönem Denizli Milletvekili Yasin Öztürk tarafından TBMM Başkanlığı’na soru önergesi olarak sunulmuştur.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar tarafından 17 Mart 2021 tarihli 3739 sayılı Soru Önergesi TBMM'ne sunuldu. 

Engelli bireyler salgının başından bu yana en çok etkilenen gruplar arasında yer almaktadır. Bireylerin bakım hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar gerek fiziksel, gerekse psikolojik birçok zorlukla bireyi karşı karşıya bırakmaktadır.

Bu bilgiler ışığında;

1- Bakıma muhtaç olan dezavantajlı grupların bakıcılarının virüse yakalanması halinde engelli bireyler mağduriyet yaşamaktadır. Bu mağduriyeti gidermek adına alınan önlemler nelerdir?

2- Salgın herkesin olduğu gibi engelli bireylerin özellikle de engelli çocukların psikolojisini ciddi derecede etkilemiştir. Engelli çocukların çevrimiçi bilgiye erişim, eğitim öğretim ve gelişim gibi faaliyetlerinin sekteye uğramaması için atılmış adımlar var mıdır? Varsa nelerdir?

3- Dünyayı etkisi altına alan salgının etkilerini azaltmak ve engelli grupların sıkıntılarını daha kolay çözüme ulaştırmak adına bakanlıkların engelli örgütlenmeleriyle birlikte yapmış oldukları çalışmalar var mıdır?

4- Engellilerin korona sürecinde evden ve esnek bir biçimde çalışmaları gerekmektedir. Bu durum belli başlı mali ve sosyal yükümlülükleri de beraberinde getirmektedir. Engellilerin bu durumuna ilişkin yapılan bir çalışma var mıdır?

5- Engelli öğrenciler özellikle ders seçimi, ders materyaline ulaşım, derslere katılım vb. hususlarda olumsuz etkilenmiş ve zorluk yaşamışlardır. Engelli öğrencilerin eğitiminin sürekliliğine yönelik bir adım atılmış mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.