Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

2023 Seçimleri Çok Önemli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Hakikaten, ülkemiz çok büyük bir dönüşüm geçirdi. Dünyanın sayılı devletleri arasına girdi. Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir ülke konumuna gelmesi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vizyonu ve üreten ekipler sayesinde oldu, olmaya da devam edecek.

Sadece kara yolu değil, ulaşımın bütün modlarında, karada, havada, denizde, demir yollarında ve uzayda... 20 yıl önce 'Türkiye uzaya 1 yıl içinde 2 yeni nesil uydu gönderecek.' dendiğinde herkes gülerdi. Kovid-19'un bütün dünyayı sardığı, bütün sistemlerin kapandığı, fabrikaların kapatıldığı bir ortamda 2021 yılı içinde biz 2 uydu gönderdik uzaya. Bu uydular da 35 yıl ömrü olan yeni nesil haberleşme uyduları, yani gözlem uyduları değil. Bunlar ayrıca ticari uydulardır ve dünyaya hizmet satan uydulardır. 2023 yılında uzaya göndereceğimiz Türksat 6A uydumuzla kendi uydusuyla uzayda temsil edilen 10 ülke arasına girmiş olacak Türkiye.

4 yılda 2,5 milyar avroluk bir proje ve bu aşamaya kadar proje bitene kadar da devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan yapılan bir projeden bahsediyoruz. İnşallah 18 Mart 2022 Cuma günü bütün milletimizle dünyanın gözü önünde inşallah bu büyük projeyi de ülkemize kazandırmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız.

Yaptığımız projeler, kısa vadede zaten kendi getirilerini, kendi faydalarını sağlıyor. Bunlar kısa vadede bir taraftan yakıttan ve zamandan bir taraftan da çevre emisyonlarının düşmesi nedeniyle maliyetlerinin çok çok üzerinde dolaylı faydaları oluyor. Bunun yanında bu yollar, bu yatırımlar yapıldığı zaman bölgesinin ekonomisine, istihdamına, üretimine, turizmine de aynı anda oldukça katkıları bulunuyor.

Bunlar çok kıymetli işler. Bu projelerin kıymetleri yıllar geçtikçe çok daha iyi anlaşılacaktır. Bazı ucuz, kısır politikalara maalesef birileri tarafından bu projeler alet edilmeye çalışılıyor ama bu tartışmaların hepsi kısa sürede unutulacaktır. Bu projeler yüz yıllar boyu bu ülkeye hizmet edecek çok kıymetli işlerdir.

Sizler dava arkadaşlarımız olarak da bu projeleri milletimize anlatacaksınız çünkü hakikaten birilerinin 'hayal' dediği bütün işler bitti. Artık bir yenisini planlıyoruz, daha ötesini planlıyoruz. Halka hizmet Hakk'a hizmettir düsturuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. Teşkilatlarımız birer can damarları gibi bütün vatandaşımızın hanelerine, gönüllerine girerek bu projeleri anlatarak inşallah 2023'ü de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gümbür gümbür geçerek artık Türkiye, dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisi içinde yer alacaktır ve dünyada söz sahibi olmaya devam edecektir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.