Öne Çıkanlar Anasınıfı Desteği Okul Aile Birliği Yönetmeliği Anne ve Bebek Ürünlerinin İthalat Denetimi Tebliği ŞOK 2 Mart 2024 Aktüel Ürünler Çerçeve Öğretim Programı

2024/9 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi

2024/9 Genelgede ''Ülkemizin ekonomik gelişiminde ve kalkınmasında önemli yer tutan uluslararası doğrudan yatırımlar (UDY) sanayi, ticaret ve maliye politikalarının tamamlayıcı unsurlarındandır. Dinamik reform süreçleri ile yatırım ortamını sürekli iyileştiren Türkiye, uluslararası yatırımcılara cazip bir yatırım ortamı sunarak bölgesinin en fazla yatırım çeken ülkelerinden biri olmuştur.

Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu dönüşüm sürecinde ülkeler arası yatırım çekme rekabeti gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemiz jeo-stratejik konumu, uluslararası şirketlerin kurulu üretim kapasiteleri, güçlü insan kaynağı ve tedarikçi altyapısı ile yatırımcılara değer zincirlerini kurmalarını ve büyütmelerini sağlayacak güvenli bir liman sunmaktadır. Yeni dönemde, Türkiye'nin bölgesindeki üretim ve dağıtım üssü olma rolünün güçlenmesi beklenmektedir.

On İkinci Kalkınma Planı (2024-2028) başta olmak üzere tüm ulusal politika belgeleriyle uyumlu bir şekilde ve yatırımcılara sunulan fırsatlar analiz edilerek, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin koordinasyonunda ilgili tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının iş birliği ile hazırlanan "Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028)" Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin resmî internet adresinde (www.invest.gov.tr) yayımlanacaktır.

Yeşil ve dijital dönüşümü destekleyen, bilgi ve teknoloji yoğun, yüksek katma değerli ve nitelikli istihdam sağlayan yatırımlar için bir yol haritası oluşturarak uzun vadeli kalkınma hedeflerine ulaşılmasında önemli katkılar sağlayacak olan mezkûr Strateji Belgesi kapsamında ortaya konulan politika ve eylemler, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi koordinasyonunda izlenecek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında toplanan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOiKK) uhdesinde takip edilerek etkin bir şekilde uygulanması sağlanacaktır.

Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028) kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi hususunda gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.