Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

8446 Sayılı Karar Resmi Gazete'de

Ekli “Vakıf Kültür Varlıklarının Onaranları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul ve Esaslar”ın yürürlüğe konulmasına, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi ile ek 11 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARININ ONARIMLARI VE RESTORASYONLARI İLE ÇEVRE DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN MAL VE HİZMET ALIMLARINA DAİR USUL VE ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA USUL VE ESASLAR

MADDE 1- 30/10/2018 tarihli ve 263 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslara geçici 4 üncü maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Sözleşmesi imzalanmış restorasyon-uygulama/yapım işlerinde artırımlı fiyat farkı hesaplanması ve süre uzatımı verilmesi

GEÇİCİ MADDE 5- (1) Bu Usul ve Esaslar kapsamında ihalesi yapılan restorasyon-uygulama/yapım işlerine ilişkin Türk Lirası üzerinden yapılan ve 1/3/2023 tarihinden önce ihale edilip 28/12/2023 tarihi itibarıyla devam eden (geçici kabulü onaylanmamış olan) sözleşmelerde, 15/1/2024 tarihli ve 8089 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun Geçici 7 nci Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Esaslara göre;

a) Artırımlı fiyat farkı hesaplaması hükümleri kapsamında hesaplama yapılabilir ve söz konusu esasların artırımlı fiyat farkı hesaplaması hükümleri uygulanabilir.

b) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yüklenicinin otuz (30) gün içinde idareye yazılı olarak başvurusu üzerine idarece altı ayı geçmemek üzere süre uzatımı verilebilir ve söz konusu esasların süre uzatımı verilmesi hükümleri uygulanabilir.

(2) 8089 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Esasların uygulanmasına ilişkin olarak Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan/yapılacak olan ilgili mevzuat düzenlemeleri bu maddenin yürütülmesi için uygulanabilir.

MADDE 2- Bu Usul ve Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Usul ve Esasları Cumhurbaşkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.