Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2024 Ocak Ayı İstatistikleri (31 Ocak 2024)

6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun geçici 1'inci maddesine göre yönetim kurulu kararı ile faaliyet gösterecekleri işkolunu Bakanlığa bildirmeyen sendikalara istatistikte yer verilmemiştir.

Listede yer akan İşkolları; Avcılık, Balıkçılık Tarım ve Ormancılık; Gıda Sanayii; Madencilik ve Taş Ocakları; Petrol, Kimya, Lastik, Plastik ve İlaç; Dokuma, Hazır Giyim ve Deri; Ağaç ve Kağıt; İletişim; Basın, Yayın ve Gazetecilik; Banka, Finans ve Sigorta; Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar; Çimento, Toprak ve Cam; Metal; İnşaat; Enerji; Taşımacılık; Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiye ve Antrepoculuk; Sağlık ve Sosyal Hizmetler; Konaklama ve Eğlence İşleri; Savunma ve Güvenlik; Genel İşler'dir.

Sendikalı işçi sayısı 2 milyon 495 bin 423'e yükseldi. 2 milyon 495 bin 423 işçinin herhangi bir işçi sendikasına üyeliği bulunuyor. 

Karar için https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/01/20240131-4.pdf linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.