Öne Çıkanlar ücret gelirleri ekpss taban ve tavan puanları A101 27 Haziran 2024 Aktüel Ürünler CMK ücret tarifeleri öğretmen

Mülakata Girecek Adaylara Ücretsiz Konaklama Sağlanması (11 Haziran 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Yerleri Sonuçları 10 Haziran 2024 tarihinde adaylara duyurulmuştur. Ancak binlerce aday, tercihlerinde bulunan şehirlere yerleşememiş ve uzak şehirlerde mülakat yeri belirlenmiştir. Sınava girecek birçok adayın mülakata gireceği şehir, yaşadıkları şehirlere yüzlerce km uzaklıktadır. Adaylar sözlü sınava yetişebilmek için en az 1 gün öncesinden ilgili şehre gitmek ve konaklamak zorunda kalmaktadır. Yol ücretleri, konaklama giderleri ve temel ihtiyaçları düşünüldüğünde herhangi bir geliri olmayan adaylara maddi bir yük oluşmaktadır.

Öğretmenlerimizin mağduriyetlerini gidermek adına; Sınav merkezi olarak belirlenen illerde mülakata çağırılan adaylara Bakanlığınıza bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Öğrenci Yurtlarında mülakat öncesi ve mülakat günü dahil ücretsiz konaklama imkanı tanınması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.