Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen yüz yüze eğitim A101 Aktüel Ürünler

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kablolu Yayın Yönetmeliğinde Değişiklik (5 Haziran 2024)

Resmî Gazete

5 Haziran 2024 ÇARŞAMBA

Sayı : 32567

YÖNETMELİK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan:

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU KABLOLU YAYIN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 15/6/2011 tarihli ve 27965 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kablolu Yayın Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (l) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“l) Koşullu erişim: Yayın hizmetlerine abonelik veya başka bir yöntemle önceden izin verilmesi yoluyla koşullu olarak erişimi sağlayan her türlü teknik tedbir ve düzenlemeyi,”

“t) Net satış: Brüt satışlardan, satış indirimlerinin düşülmesi sonucu kalan tutarı,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“ğ) Yayın hizmetlerini koşullu erişim yoluyla sunmaları hâlinde yıllık net satışlarının yüzde bir buçuğunu izleyen Temmuz ayı sonuna kadar Üst Kurula ödemekle,”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğe 8 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Koşullu erişim ücreti

MADDE 8/A- (1) Yayın hizmetlerini koşullu erişim yoluyla sunan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar yıllık net satışlarının yüzde bir buçuğunu izleyen yılın Temmuz ayı sonuna kadar Üst Kurula öderler. İlgili yıla ait olarak beyan edilen ticari iletişim gelirleri, program destekleme gelirleri hariç olmak üzere, Üst Kurul tarafından net satış tutarından mahsup edilir.

(2) Yayın hizmetlerini koşullu erişim yoluyla sunan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar Üst Kurul tarafından talep edilmesi hâlinde yıllık net satışlarını gösteren her türlü bilgi, belge ve defterlerini 15 günlük süre içinde ibraz etmekle yükümlüdürler. Zor durumda bulunmaları sebebiyle bu yükümlülüğü yerine getiremeyen medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara, sürenin bitiminden önce yazılı olarak talep etmeleri halinde 15 gün ek süre verilebilir.

(3) Üst Kurul yıllık net satışlarının tespiti amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlardan da bilgi ve belge talep edebilir.”

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.