Öne Çıkanlar Mahmut Özer öğrenci Hakmar Express Müze ve Ören Yerleri enflasyon

Rakamlarla Tarım Sektörü 2023 Kitabı

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, ''Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu'nun yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; sektör çalışanları, yöneticileri ile ilgililerin veri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilk olarak 2019 yılında sektöre kazandırdığımız, ardından 2020, 2021 ve 2022 yıllarında verileri güncellediğimiz "Rakamlarla Tarım Sektörü" kitabımızın beşinci baskısını paylaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Önceki sayılarda var olan bilgilere sadık kalınarak hazırlanan yeni baskımızda gelen talepler de dikkate alınarak tarım alet ve makinelerine ilişkin veriler de bu yılki çalışmamıza ilave edildi.

Bilgi piramidinde dört katman bulunmaktadır. Bunlar aşağıdan yukarıya veri, düzeltilmiş veri, bilgi ve bilgelik/irfandır. Bilgi, nasılı bilmeye çalışırken bilgelik de nedenini bilmeye çalışır ve öngörüde bulunmayı hedefler. Çalışmamızda kullanıcılar için piramidin ilk iki katmanı sunulmaktadır. Diğer iki katman da istifade etmek isteyenlerin gayret ve hedefine göre şekillenecektir.

Stratejik önemini her geçen gün tüm dünyaya daha çok hissettiren tarım sektörüne ilişkin 2022 yılı verilerinin baz alındığı "Rakamlarla Tarım Sektörü 2023" kitabımızın hazırlanmasında emeği geçen, geri dönüş bildiren, katkı sunan herkese teşekkür ediyor, çalışmanın başta üyelerimiz, tarım çalışanları ile yöneticilerine ve tarım camiasına hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

DÜNYA MAKRO GÖSTERGELERİ

DÜNYA

• Dünya’nın yüzölçümü 509.200.000 km²’dir. Bunun %70’ini 360.600.000 km² ile denizler, %30’unu 148.600.000 km² ile karalar oluşturur. Kuzey Kutup çevresinde karalarla çevrilmiş bir deniz, Güney Kutup çevresinde denizlerle kuşatılmış bir kara parçası vardır.

• Dünya’da yaşayan 7,8 milyarın üzerindeki insanın hayatta kalması, gezegenin biyosferi ve doğal kaynaklarına bağlıdır.

• Dünyanın yedi kıtasından altısı kalıcı olarak yerleşim içermektedir. Asya, dünya nüfusunun %60’ıyla (Çin ve Hindistan birlikte %35’in üzerinde bir orana sahiptir) en kalabalık kıtadır; Afrika, dünya nüfusunun % 15’inden fazlasıyla ikinci sırada, Avrupa %10, Kuzey Amerika %8, Güney Amerika yaklaşık %6 ve Okyanusya %1’den az yerleşime sahiptir. Antarktika’daki sert koşullar, kalıcı yerleşimin önünde engeldir.

• Dünya’da 2021 yılında toplam 96,53 trilyon dolar Gayri Safi Yurtiçi Hasıla gerçekleşmiş olup, Dünya Bankası son verilerine göre 2021 yılında Dünya Tarım, Orman ve Balıkçılık sektörlerinde toplam 4,15 trilyon dolar Gayri Safi Yurtiçi Hasıla değeri elde edilmiştir.

KİTAP

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.