Öne Çıkanlar ŞOK 2 Mart 2024 Aktüel Ürünler Anasınıfı Desteği Okul Aile Birliği Yönetmeliği Anne ve Bebek Ürünlerinin İthalat Denetimi Tebliği Çerçeve Öğretim Programı

TÜBİTAK Burs Miktarları Arttı!

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ve Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, öğrencilere yapılan burs ödemelerinin aylık üst limitlerinde artışa gidildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ''Bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye'yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimizi yetişmiş insan kaynağımızla gerçekleştireceğiz.'' dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ''TÜBİTAK burslarını 2024 yılı için ikinci kez artırıyoruz. Herkese hayırlı olsun. Bizim en büyük dayanağımız insan kaynağımız. Türkiye Yüzyılı’nda da, bu ülkeyi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağına yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Yeter ki gençlerimiz araştırsınlar, geliştirsinler ve üretsinler. Biz onların her daim destekçisi olacağız.

Gelecek için en büyük zenginliğin gençlerimiz olduğunun bilincinde olarak onların ihtiyaçlarını göz önüne alarak hareket ediyoruz. Yetişmiş insan kaynağımız yani gençlerimiz geleceği şekillendirecek. Türkiye Yüzyılı’nda aydınlık geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.'' dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ''Biz her zaman gençlerimizin yanındayız. Bilim Fuarlarında, bilim merkezlerimizde, TEKNOFEST’lerde onlarla hep beraberiz. Onların neye ihtiyaçları olduğunu yakından takip ediyoruz. Onlar istiyorlar biz de gerekeni yapıyoruz, üreten, geliştiren ve sorunlara çözüm bulabilmek için elini taşın altına koyan sorumluluk sahibi gençlerimizin istekleri bizim için her zaman önceliklidir.'' dedi.

Lisans : 4800 TL/Ay
Yüksek Lisans : 16500 TL/Ay
Doktora : 24000 TL/Ay
Doktora Sonrası : 32000 TL/Ay

Burs Miktarlarına Ek Olarak Performans Ödemeleri

Doktora : 8700 TL'ye kadar
Doktora Sonrası : 10500 TL'ye kadar

Burs limitlerine ilişkin detaylar ARDEB, BİDEB ve TEYDEB program web sayfalarında duyuruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.