Öne Çıkanlar Özel Öğrenci Barınma Hizmeti 2024 Yılı KPSS Lisans (Alan Bilgisi) Sınavı Soru ve Cevapları Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü BİM Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği Ne Zaman Yapılacak?

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne ilişkin sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ''Gözümüz yeniden göklerde! TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 26’ncı senesinde bilimle toplumu buluşturmaya devam ediyor. Her yaştan binlerce gökyüzü meraklısını bir araya getiren bu dev etkinlik 9-11 Ağustos 2024 tarihlerinde Bursa Uludağ’da gerçekleşecek! Türkiye’nin dört bir yanından gökyüzüne gönül vermiş, bilim ve keşif sevdalılarını bu heyecan verici buluşmada bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz.'' dedi.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada ''Ülkemizde düzenlenen en önemli popüler gökbilim etkinliği olan TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 26. senesinde bilimle toplumu buluşturmaya devam ediyor. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı katkılarıyla TÜBİTAK koordinasyonunda, Bursa Uludağ’da 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek!

Başvurular 21- 28 Temmuz 2024 tarihleri arasındadır. Başvuru için https://gozlem.tug.tubitak.gov.tr/app/register/bursa/info.html linkini tıklayınız.

Gözlem etkinliği süresince açık alanda gece-gündüz saatlerinde çeşitli atölye çalışmaları, teleskopla gözlemler, yarışmalar, deneyler, gök bilimle ilgili farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Katılımcılar bu etkinliklere, yanlarında getirdikleri fotoğraf makinesi, teleskop, kamera, dizüstü bilgisayar gibi gözlem ekipmanları ile katılabilecek.

Gece ise katılımcılar çıplak gözle binlerce yıldızın görülebildiği gökyüzü altında uzman astronomlar ve profesyonel teleskoplar eşliğinde gökyüzünü gözlemleyecek, yıldızları, galaksileri, nebulaları tanıyacak.

Etkinlik boyunca bilim insanları; öte gezegenler, uydu teknolojileri, ay misyonu ve roket çalışmaları, yere yakın geçiş yapan asteroitler, yıldız örtülmeleri gibi farklı başlıklarda katılımcılara birbirinden ilginç sunumlar yapılacak. Etkinliğe katılacaklar, Türkiye’nin dört bir yanından başvuran binlerce kişi arasından değerlendirme sistemi ve kurayla belirlenecek.

Bilgilendirme:

* Katılımcıların kendi kamp ekipmanlarını (çadır, uyku tulumu vb.) getirmeleri gerekmektedir.
* ⁠Alanda yemek hizmeti sağlanacaktır. (Uzun saatler gece gözlemi yapacak meraklı gök bilimciler, yanlarına atıştırmalık almayı düşünebilir.)
* ⁠Ortak kullanımlı WC ve duş alanları kamp alanında mevcuttur.'' denildi.

Detaylar için https://gozlem.tug.tubitak.gov.tr/ linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.