Öne Çıkanlar Hakmar Express en iyi erkek teknik direktör MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Yeni Kanun Teklifi Temel Hukuk Bilgisi Dersi

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik (Karar Sayısı: 8864)

Ekli “Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulmasına, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 37 nci maddesinin (A) bendinin (2) numaralı alt bendi gereğince karar verilmiştir.

TURİZM TESİSLERİNİN NİTELİKLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1– 31/5/2019 tarihli ve 1134 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin 35/A maddesinin birinci fıkrasına “alanlarda düzenlenen,” ibaresinden sonra gelmek üzere “yerleşim düzenini gösteren krokisi bulunan,” ibaresi eklenmiş, aynı fıkranın (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“a) Konaklama birimlerinin yaygın yerleşim düzeninde oluşturulması ve her bir konaklama biriminin en az iki yüz elli metrekare alan içerisinde yer alması.”
“Bu üniteler, konaklama birimlerinin toplam alanı içerisinde yer alamaz.”

MADDE 2– Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesine ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) Sabit yapı içermeyen konaklama amaçlı mesire yeri/konaklamah orman parkı; orman rejimine tabi olan, konaklamak mesire yeri veya konaklamak orman parkı olarak tahsis edilmiş kamu taşınmazı üzerinde yer alan ikinci fıkrada yer alan tesislerden Kanunun 8 inci maddesinin (A) fıkrasının (4) numaralı bendi ile ek 5 inci maddesi hükmü kapsamında kalan tesislerdir. Bu tesislerde aşağıdaki nitelikler aranır:

a) Bu alanlarda yer alacak konaklama üniteleri, yalnızca taşınabilir çadır ve/veya karavan park alanı şeklinde düzenlenir.

b) Bu tesisler, birinci fıkranın (a), (c), (ç), (d) ve (e) bentlerinde belirtilen nitelikleri taşır.

c) Kampçı ünitesi başına hesaplanacak alan seksen metrekare olup her ünite iki kişiliktir.”

MADDE 3– Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4– Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.