Öne Çıkanlar Öğrenci Şubeleri Tarım Kredi Kooperatif Market 1 Eylül 2022 Aktüel Ürünler Dijital Faşizm Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT

Yarısı Bizden Kampanyası'nda Kısıtlama Kaldırıldı!

“Yarısı Bizden” Kampanyası için başvurular yeniden başlayacak. Başvuru tarihi kısıtlaması olmayacak. Kampanya İstanbul'un 39 ilçesini de kapsayacak. Yeni üretilecek projede otopark ve sığınak alanları proje metrekaresinin dışında tutulacak. İş başladığında sözleşme bedelinin yüzde 30’u yükleniciye ödenecek. Proje kapsamında hak sahiplerine 700 bin TL’si hibe, 700 bin TL’si kredi ve 100 bin TL’si de tahliye desteği olmak üzere toplam 1.5 milyon TL destek devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Yarısı Bizden Kampanyamızda; 2,5 ayda 1 milyon 225 bin bağımsız bölüme ilişkin başvuru aldık. Projelerimizi, vatandaşımızla el ele vererek bitiriyoruz. Şimdi vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu bazı iyileştirmeleri yapıyoruz; Yarısı Bizden’de yeni başvuru dönemini başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlamasını kaldırıyoruz. 39 ilçemizde, vatandaşımızın süresiz başvuru yapmasının önünü açıyoruz. Yine, yeni üretilecek projelerde, otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında tutuyoruz. Hiçbir kardeşimizin, hak kaybı yaşamasına izin vermiyoruz.

Artık, işe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30’unu hemen ödüyoruz. İşi hızlandırıyoruz.

Bina ya da ada bazında bu projeleri yürüteceğiz. Ada bazında vatandaşlarımızın rıza gösterdiği her bir projeyi Bakanlığımız TOKİ, Emlak Konut, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle belediyelerimizle birlikte yapacağız. Alan bazındaki dönüşümlerde vatandaşımız talep ederse onlarla birlikte inşa sürecini yürüteceğiz.

İstanbul’un icraata ihtiyacı var. Tartışmaya, kısır çekişmelere, ayak oyunlarına değil; hizmete, projeye, yatırıma ihtiyacı var. Milletimiz sizden sürekli bahaneler duymayı değil; ‘İstanbul için ulaşımda şunu, dönüşümde şunu yapalım’ demenizi bekliyor. Kritik bir süreçteyiz. Bu şehirde, deprem tehlikesiyle bir arada yaşıyoruz. Teşbihte hata olmaz. Pimi çekilmiş bir bombanın üzerinde oturuyoruz. Hep birlikte harekete geçmemiz lazım.

Biz adımlarımızı tek tek atıyoruz. Ama sizin de artık elinizi taşın altına koymanız lazım. Cumhurbaşkanımız Erdoğan belediyelere, ‘SGK borçlarınızı ödeyin’ dedi. Bunu niye dedi? Milyarlarca borcu var belediyelerin de ondan söyledi.  Onlar ne yapıyor? Hemen bahanelere sarılıyorlar. Baktılar ki işin içinden çıkamıyorlar; müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıyorlar.

2019’da İstanbul nüfusuna göre itfaiye personel sayısı 4 bin 263’tü. 2024 yılı itibarıyla nüfus 140 bin arttı, personel sayısı ise 4 bin 642’ye yükseldi. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinin itfaiye personeli sayısı ülke ortalamasının çok üzerindedir. Biz buna rağmen; 2019’dan bugüne kadar, İstanbul’umuzda tam 1000 yeni itfaiye eri alımına da izin vermişiz. Bir de bize ‘personel izni verilmiyor’ deniyor. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. İtfaiye personelinin SGK borcu ile ne alakası var onu anlayamadık.

Hesaplaşalım’ diyor. Hodri meydan, hesaplaşalım. Hesaplaşalım da siz belediye olarak daha üzerinize düşen görevi yapmamışsınız. Önce yapmanız gerekeni yapın. Usule, erkana uyun. Belediye tarafından yapılan harcama tutarlarını bize göndermelisiniz. Göndermemişsiniz. Yetkisi Ankara Büyükşehir’e ait olan Hazine taşınmazlarının satışlarının durumunu; ihale bedellerinin bilgilerini bizimle paylaşmalısınız. Paylaşmamışsınız. Önce görevinizi yapın.

Seçim artık bitmiştir. Milletimizin kararı sandıkta tecelli etmiştir. Bu karar da başımızın üstündedir. Belediye başkanlarımız artık asli işlerine yoğunlaşmalıdır. Suni gündemler peşinde koşmamalıdır. Tüm belediye başkanlarından artık sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz.

Millet, sizi işinizi hakkıyla yaparken işte bu şantiye alanlarının içinde görmek istiyor. Biz sizleri İstanbul'un ulaşım sorunlarını, Ankara'nın konut sorunlarını, İzmir'in tüm ilçe belediyelerimizin altyapıya ve üstyapıya ilişkin sorunlarını çözerken görmek istiyoruz. Burada bakanlığımıza bir görev mi düşüyor? Bakanlığımızla birlikte bir iş mi yapmanız gerekiyor? Hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Ama sudan sebeplerle, konuyla ilgisi alakası olmayan bahanelerle karşımıza çıkmayın. Çünkü bizim için aslolan İstanbul’dur, aslolan İstanbullulardır, aslolan Bağcılar’ın geleceğidir. Söz veriyoruz. Bizi polemikte değil, dönüşüm alanlarında, yeşil alanlarda göreceksiniz. Bizi kavgada değil; sosyal konutlarımızın şantiye alanlarında bulacaksınız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.