Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

3 Bin 297 Personel İçin Alım İşlemlerimizi Başlatıyoruz

Çeitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''2021 yılında Bakanlığımızın ve belediyelerimizin teknik şartnamelerinde yaptığımız değişiklikle genç istihdam seferberliğimizi başlattık. Geçtiğimiz süre zarfında, 25 bin gencimiz bu proje kapsamında göreve başladı. 2023 yılı hedefimizi 50 bine ve daha da üzerine yükseltmiş durumdayız. Tabi buradan bir müjdeyi de gençlerimize vermek istiyorum: Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarına merkezi yerleştirme sistemi ile çeşitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, alım işlemlerimizi başlatıyoruz.'' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Altını önemle çiziyorum ki 50 bin sosyal konut kampanyamızda 142 aktif projede 52 bin 128 konutumuzu, yine 100 bin sosyal konut projesi kapsamında, 252 aktif projede 97 bin 483 konutumuzu hak sahiplerine etaplar halinde teslim ediyoruz. Şu anda 150 bin sosyal konutumuzun büyük bir bölümünü vatandaşlarımıza teslim ettik. Yıl sonuna kadar 60 bin konutumuzu daha teslim edeceğiz ve kalan inşaatlarımız da hızlı bir şekilde sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.

TOKİ, 7 gün 24 saat Sayıştay denetimine tabidir. TOKİ'miz genel bütçeden pay almıyor. TOKİ, kendi dinamikleriyle, konut, iş yeri ve arsa satış gelirleri, kredi geri dönüşleri, yurt dışı çıkış harçları, yapım işleri hizmet payı ve benzeri gelirlerle konut projelerinin finansmanını gerçekleştiriyor. TOKİ, bugüne kadar 1 trilyon 317 milyar liralık yatırım değeriyle, 1 milyon 170 bin konutu yapmış bir kurumdur. Yeni projelerimizi de aynı gücü göstererek ve kaynak üreterek yapacaktır, hiç endişeniz olmasın. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. 250 bin konutumuzu da milletimize söz verdiğimiz tarihe kadar yapacağız. Ayrıca şunu da ifade edeyim: 'Kaynak, kaynak' diyorsunuz. Biz de her defasında söylediğimiz gibi kaynak bu millettir, bu milletin özgüvenidir; teminatı da garantisi de bundan öncekilerde olduğu gibi bu dev projemizde Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

TOKİ projelerimizde aylık taksitler, 6 ayda bir, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranları baz alınarak güncellenmektedir. Ancak burada vatandaşlarımızın ekonomik durumları göz önüne alınarak, artış oranları vatandaşımızın lehine, memur maaş artışlarından daha düşük olarak uygulanmaktadır. TOKİ, son 3 yılda sosyal konutlarımıza memur maaş artış oranını tam olarak uygulamamış, ödemeleri vatandaş lehine düzenlenmiştir. Örneğin, geçen yıl memur maaş artış oranı yüzde 80'in üzerinde olmasına rağmen, yüzde 25 oranı uygulanmıştır.'' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Konut ve kira fiyatlarında düşüşler gördük, görmeye de devam edeceğiz. Vatandaşlarımız da bizimle aynı şeyleri düşünüyor. Ankete katılan vatandaşlarımızın yüzde 68'i bu projeyle şu an satışta olan ev fiyatlarının, yine yüzde 69'u da kira fiyatlarının düştüğünü ve daha da düşeceğini ifade ediyor. Milletimizin büyük bir kısmı Cumhurbaşkanımıza güveniyor, bizlere güveniyor, TOKİ'ye güveniyor. Çünkü 20 yıldır yaptığımız işler ortada. Yüzde 71 vatandaşımız bu projelerin 2 yıl içerisinde tamamlanacağına inanıyor. Yani vatandaşlarımız birileri gibi söylenen sözleri yanlış anlamamış, birileri gibi çarpıtmamış. Mesajımızı en doğru şekilde almış ve projenin arkasında 8 milyonu aşkın başvuru yapmış. Hele 'bu projeyi nasıl alacak, nasıl ödeyecek?' dediğiniz gençlerimiz 2 milyonu aşkın başvuru yapmış ve gerekli cevabı vermiştir. Halen yaptıkları yoğun başvuruyla cevap vermeye de devam ediyor. Yani milletimiz, devletine, Cumhurbaşkanı'na, bizlere inanıyor, güveniyor ve destekliyor. Biz de onları bugüne kadar hiçbir şekilde mağdur etmedik.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Personel AlımıMurat Kurum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.