Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Malazgirt Zaferi Sanayi Alanları Yükseköğretimdeki Okullaşma Oranı Yeni Ekonomi Programı (2021-2022-2023)

4688 Sayılı Kanunda Ciddi Değişiklikler Yapılmalı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ‘’geride bıraktığımız hafta KPDK toplantısı olacaktı ancak bir cenaze dolayısıyla yapılamadı. Artık KPDK’da gündemli toplantılar yapacağız. Bu toplantının gündeminde 4688 sayılı kanun, görevde yükselme, kılık kıyafet Yönetmeliği olacak. Biz aslında itiraz ettik ve sözleşmeliler neden yok? Dedik ancak bu şekilde bir gündem belirlendi. Sözleşmelileri ben yine gündeme taşıyacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

4688 sayılı kanunda değişiklikler istiyoruz. Sosyal diyalog mekanizmaları güçlendirilsin. Mesela KPDK karar alıcı ve anlamlı hala gelmedi. Dostlar alışverişte görsün diye toplantı olmaz. Parlamentoda kanunlar mevzuat değişiklikleri yapılıyor, bu anlamda sivil toplum kuruluşları bu çalışmalara dahil edilmelidir. STK dinamiği göz ardı edilemez. Ortak akıl İçin düzenlemelerde bizlerde katkı sağlamalıyız. Her Bakanlık sosyal diyalog kurulu kursun. Demokrasi böylece anlamlı hale gelir." dedi.

Kurum İdari Kurulu toplantılarının işlerlik kazandırılması, toplu sözleşme grev hakkı ile bütünleşmesi, siyaset hakkınım kamu çalışanlarına verilmesi gibi konulara değinen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "2010 yılındaki referandumda Ekonomik ve Sosyal Konsey anayasal bir kurum haline gelmiştir ama 2009 yılından beri toplanmamıştır. Derhal Ekonomik ve Sosyal Konsey’in yapısı belirlenerek toplantılara başlanmalıdır." dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, açıklamasının devamında "kamu görevlilerinin toplu sözleşme hakkı yalnızca mali ve sosyal haklardan ibarettir. Bu durum değişmeli, toplu sözleşmenin konusu, kamu görevlilerinin bütün sorunlarını kapsayacak şekilde genişletilmelidir.  

Genel toplu sözleşme ile hizmet kollarına ilişkin toplu sözleşmeler birbirinden ayrılmalı, farklı zamanlarda gerçekleştirilmelidir.

Yerel idarelerde görev yapan memurların belediyelerle yaptıkları sosyal denge sözleşmelerinin bağlayıcılığı sağlanmalıdır. 

Toplu sözleşmede imza yetkisi ve hakem kuruluna itiraz hakkı yeniden düzenlenmeli, bu konulardaki karar yetkisi tek kişinin inisiyatifinden alınarak kapsayıcı ve çoğulcu bir yapıya geçilmelidir. 

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapısı değiştirilmeli, Kurul başkanının tercihle atanması yerine daha önceki düzenlemede olduğu gibi Kanunla belirlenmesi sağlanmalıdır. Ayrıca akademisyenlerin belirlenmesi hususunda da değişikliğe gidilmeli, akademisyenler Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenmelidir. Üyelik İşlemleri e-devlet üzerinden yapılabilmelidir.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.