Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler Sağlık Bakanlığı BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler BİM 1 Kasım 2022 Aktüel Ürünler

Eş Durumu Mazeretiyle Sınıf Değişikliği Yapan Personelden S.K.R. İstenmemesi (29 Kası 2023)

Genel Başkan İsmail Okumuş ve Genel Sekreter a. Genel Başkan Yardımcısı Emre Duman imzalı resmi yazıda ''Emniyet Teşkilatı Sendikası tamamı Emniyet Teşkilatı'nda görev yapan sivil emniyet mensuplarınca kurulan ve yönetilen, üyelerinin tümü Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra kadrolarında görev yapan personelden oluşan Türk Polis Teşkilatı'nın tek sendikasıdır.

Son dönemde eş durumu nedeniyle hizmet sınıfı değişikliği yapan üyelerimizden kendilerinden silah ruhsat işlemlerinde Sağlık Kurulu Raporu talep edildiği yönünde Sendikamıza çok sayıda şikayet iletilmektedir.

Silah ruhsatı işlemleri, İçişleri Bakanlığı'nın 25.04.2023 tarih ve 2023/11 sayılı Genelgesi'ne göre yürütülmektedir. Aşağıda belirtilen Kamu Görevlilerinin Silah Ruhsatı Alma İşlemleri Hakkındaki Genelge'de;

4.2.3.29.91/1779 sayılı Yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendinin (10) nolu alt bendi kapsamında, 

a) EGM kadrolarında çalışan Emniyet Hizmetleri Sınıfı personel dışındaki diğer personele görev süresi devamınca harçsız silah taşıma ruhsatı düzenlenir.

b) Sağlık sebebiyle sınıf veya kurum değiştirmek suretiyle ya da 375 Sayılı KHK'nın geçici 23. maddesi kapsamında EGM kadrosuna alınan sürekli işçilerden ve engelli kadrosunda görevli personelden silah ruhsat başvurularında (4.2.2)'ye ek olarak sağlık kurulu raporu istenir.

c) Silah ruhsat işlemleri EGM ve bağlı birimlerince yerine getirilir.

4232991/1779 sayılı Yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendinin (10) nolu alt bendi kapsamında, (b) bendinde belirtilen (4.2.2) Kamu Görevlileri Silah Ruhsatı Alma İşlemleri için,

a) Bizzat veya vekaletle ya da elektronik ortamda yapılan başvuru,

b) Son bir yıl içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

c) Parmak izi,

ç) Görev belgesi,

d) Bakanlıkça belirlenen silah ruhsat kart bedelinin ödendiğine dair bilgi/belge istenir.

Mezkur Genelgenin ''b) Sağlık sebebiyle sınıf veya kurum değiştirmek suretiyle ya da 375 sayılı KHK'nın geçici 23. maddesi kapsamında EGM kadrosuna alınan sürekli işçilerden ve engelli kadrosunda görevli personelden, silah ruhsat başvurularında (4.2.2)'ye ek olarak sağlık kurulu raporu istenir.'' hükmü uyarınca ''eş durumu'' sebebiyle emniyet hizmetleri sınıfından genel idare hizmetleri sınıfına geçen sivil memurlardan kamu görevlisi taşıma ruhsatı işlemleri için doktor raporu istenemez.

Yukarıda yer verilen mevzuat hükümleri uyarınca, eş durumu mazereti dolayısıyla hizmet sınıfı değiştirilerek diğer hizet sınıflarına aktarılan personelin silah ruhsatı müracaatlarında kendilerinden doktor raporu veya sağlık kurulu raporu istenmemesini, konuya ilişkin taşra teşkilatındaki ilgili tüm birimlerin talimatlandırılmasını ve uygulama birliğinin sağlanmasını saygı ile arz ve talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.