Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Duyurusu (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı)

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği“ kapsamında görevde yükselme sınavıyla Şube Müdürü, Şef, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve Memur kadrolarına; unvan değişikliğisınavıyla Biolog, İstatistikçi, Kimyager, Mühendis, Programcı, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Tekniker ve Teknisyen kadrolarına atama yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, 26/10/2022-11/11/2022 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısında (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) belirtilen tarihler arasında aktif olacak sınav ilanına Kariyer Kapısı üzerinden veya e-Devlet üzerinden giriş yaparak gerçekleştirebileceklerdir. İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir. Adaylar son başvuru tarihine kadar başvurularını güncelleyebilir veya iptal edebilirler. Adayların Kariyer Kapısına başvuru işlemi ile ilgili olarak faydalanabilecekleri “Kariyer Kapısı Aday Kullanım Kılavuzu” Ek-3’te yer almaktadır.

Adayların başvuru yapacağı kadroya atanmak için aranan özel şartlarda yer alan sertifika ve transkript gibi belgeler ile kılavuz ekinde yer alan belgeleri başvuru esnasında Kariyer Kapısına yüklemeleri gerekmektedir.

Adayların kılavuz ekinde yer alan ve Bakanlığımız (www.csgb.gov.tr/duyurular) internet sitesinden indirebilecekleri başvuru dilekçesindeki (Ek-1) ilgili kısımları doldurup imzalayarak başvuru esnasında Kariyer Kapısına yüklemeleri gerekmektedir.

Başvuru yapılan unvan itibarıyla aranan öğrenim şartının değerlendirilmesinde yurt içinde veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki eğitim kurumlarının ilgili bölümlerinden/alanlarından mezun olmak şartı aranır. Öğrenim şartı ile ilgili olarak denklik belgesi ibraz edecek adayların, söz konusu belgeyi Kariyer Kapısına yüklemeleri gerekmektedir.

Adaylar başvurularını tamamladıktan sonra Kariyer Kapısı “Başvurularım” menüsünü kullanarak başvuru durumlarını görüntüleyebilirler. Başvuru durumunda “Başvuru Bekliyor” ifadesi yer alan adayların başvuru işlemi tamamlanmış olup ayrıca bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür.

Bakanlık kadrolarında bulunmayanlar ile sınav başvuru süresinin son günü itibarıyla halen aday memur olanlar görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılamazlar.

Başvuruların Personel Dairesi Başkanlığı tarafından incelenmesi sonrasında görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavına katılmaya hak kazanan adaylar Bakanlığımız resmi internet sitesinde (www.csgb.gov.tr/duyurular) duyurulacaktır. Başvuru sonuçlarına itirazlar, ilan tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü içinde kadro/görev birimleri aracılığıyla Personel Dairesi Başkanlığına yazılı olarak yapılabilir. İtirazlar, Personel Dairesi Başkanlığınca itiraz süresinin bitiminden itibaren 10 (on) iş günü içinde incelenir ve sonucu ilgililere bildirilir. Yapılan itirazlar neticesinde sınava katılabileceklere ilişkin bir değişiklik olması durumunda Bakanlığın resmi internet sitesinde duyurulur. Ayrıca yeni itirazda bulunulamaz.

Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde sınava katılmaya hak kazanan personele ilişkin kesin duyurunun Bakanlığımız resmi internet sitesinde (www.csgb.gov.tr/duyurular) yayımlanmasından sonra adayların, duyuruda belirtilecek şekilde 05/12/2022-16/12/2022 tarihleri arasında 395 TL sınav ücretini ödemeleri gerekmektedir. Sınav başvurusu kabul edilen ancak belirtilen süre içinde sınav ücretini ödemeyen adayların sınava katılmaları mümkün bulunmamaktadır.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavı 24/12/2022 tarihinde saat 10:00’da başlamak üzere tek oturum olarak 50 soru 80 dakika şeklinde Ankara ilinde gerçekleştirilecektir.

Adaylar sınava; Sınava Giriş Belgesi ve fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı, fotoğraflı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, fotoğraflı Pembe/Mavi kart (Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçıları), fotoğraflı ve geçerlilik süresi devam eden pasaport, fotoğraflı Geçici Kimlik Belgesi (T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden aldıkları ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı, mühürlü barkodlu / karekodlu belge) belgesinden en az biri ile sınava girebileceklerdir. İstenen belgeler yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. (Adayların, Bakanlık kimlik kartı veya sürücü belgesi ile sınava katılmaları mümkün değildir.)

BAŞVURULARIN GEÇERSİZ SAYILMASI

1. Başvuru sırasında eksik, yanlış veya gerçeğe aykırı bilgiler tespit edildiğinde,

2. Adayın yaptığı başvurunun, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik” ile “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği”nin görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda aranacak genel ve özel şartlara ilişkin maddelerinde belirtilen hükümlere uymadığı tespit edildiğinde,

3. Başvuru süresi içinde Kariyer Kapısı aracılığıyla yapılmayıp şahsen veya posta yolu yapıldığında, adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Ek-1: BAŞVURU DİLEKÇESİ : https://www.csgb.gov.tr/media/89966/2-ek1_bas-vuru_dilekc-esi.doc

Ek-2: ENGEL BİLGİ FORMU : https://www.csgb.gov.tr/media/89964/2-ek2_engel_bilgi_formu.docx

Ek-3: KARİYER KAPISI ADAY KULLANIM KILAVUZU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.