Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Kamu İşçileri Adına Toplu Sözleşme Ek Protokolleri Yapılmalıdır

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan ve son  20 yılın en yüksek artışının yaşandığı yeni asgari ücretteki artış oranını ve bütün çalışanların ücretlerinden, asgari ücret tutarı kadar olan kısmının vergi dışı bırakılmasını çok önemsiyor ve tarihi bir başarı olarak değerlendiriyoruz. Nitekim özellikle asgari ücretten vergi alınmaması konusu konfederasyonumuz HAK-İŞ’in yıllardan beri talep ettiği bir düzenleme idi.

Ancak yapılan düzenlemeler toplumun belli kesimlerini gerçekten memnun ederken  yüzde 50.5’lik oranındaki bu tarihi artış, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretlerini bazı işyerlerinde tamamen, bazı kurumlarda ise kısmen asgari ücretin altında bırakabilecek nitelikte olmuştur.

Kamu Çerçeve Protokolü ile sağlanan ve Sağlık Bakanlığı’nda yapmış olduğumuz Toplu  İş Sözleşmesi  ile belirli noktalara çekilmiş olan kamu işçisi ücretleri, açıklanan yeni asgari ücret artışına denk yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duymaktadır.

Yine bu düzenlemeye göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının ücretleri ise tamamen asgari ücretin altında kalacaktır. Üniversite hastanelerinde de keza aynı durumla karşı karşıya kalınabilecektir.

İşkolumuzun yetkili sendikası olarak gerek Sağlık Bakanlığı, gerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gerekse üniversitelerde gerçekleştirilen Toplu  İş sözleşmelerinin  Ek  Protokollerle desteklenmesi gereği ortaya çıkmıştır.

Asgari ücrette yapılan artışı tarihi bir artış olarak kabul ediyor ve bu konuda Komisyonun da üzerinde inisiyatif kullanan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle vergi dışı bırakılması konusundaki düzenleme noktasında  HAK-İŞ Konfederasyonumuzun taleplerine uygun bir düzenleme yapılması da takdire şayandır.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yeni asgari ücretin altında kalan ücret skalasının da bizleri memnun edecek bir noktaya getirilmesi konusunda işçi dostu olarak kabul ettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.