Öne Çıkanlar İstifa Sonrası Yeniden Atama Kurası mesai ücreti öğretmen A101 26 Eylül 2024 Aktüel Ürünler AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı

Mekanik Tesisat Hizmetleri Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik (10 Eylül 2024)

Resmî Gazete

10 Eylül 2024 SALI

Sayı : 32658

YÖNETMELİK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odasından:

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MEKANİK TESİSAT HİZMETLERİ UZMANLIK VE BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 22/11/2001 tarihli ve 24591 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odası Mekanik Tesisat Hizmetleri Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan “Mekanik Tesisat Proje Değerlendirme Kuruluna şartları genelgelerle tanımlanmış proje/projelerin sunumunu gerçekleştirmek” ibaresi “Mekanik Tesisat Tasarımı Uygulama eğitimine katılmak” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Bayındırlık ve İskan Bakanlığı” ibaresi “ilgili bakanlık” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “en geç 3 ay önceden,” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddenin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Uzmanın, uzman mühendis belgesini almak için yapılan eğitimler sonrası en fazla 2 yıl içinde sınava girme hakkını kullanması gerekir.”

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.