Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Önümüzdeki Yılın Sonuna Kadar Çözülecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diline 3600 ek göstergeyi dolamış, bu sözü veren biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini beyan eden biziz. Bu zat neyi konuşuyor? Kimileri biz ne yaparsak yapalım, milletimiz hangi imkanlara kavuşursa kavuşsun felaket tellallığı yapmaktan bıkmıyor" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığında Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı geçtiğimiz gün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ziyaret etmişti.

Bu önemli ziyarette 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin sonuçları, kamu görevlilerinin beklentileri ve kamu personel rejimine ilişkin konular konuşulmuştu.

Toplu Sözleşmede mutabakat metninde yer alan 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam konusunda Memur-Sen olarak katkı sunacaklarını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4688 Sayılı Kanun'da Toplu Sözleşme ve kamu görevlileri sendikacılığının niteliğini artıracak değişikliklerin de yapılmasına ilişkin beklentilerini aktarmıştı.

Toplu Sözleşme ikramiyesinin 400 TL'ye yükseltilmesinin sendika üyeliğine değer kattığını vurgulayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu kararla birlikte sendikalı olanlar ile olmayanlar arasındaki ayrımın ortaya konulmasından memnuniyet duyduklarını söylemişti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Sözleşme'in mutabakatla sonuçlanmasını değerli bulduğunu ifade ederek Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'e teşekkür etmişti.

Toplu Sözleşmenin kamu görevlileri için hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam olmak üzere çalışmalarının başlatılmasını ve 2022 yılı içinde tamamlanması, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin karşılanması için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması talimatını vermişti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Memur-Sen Heyeti Olarak Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan ile Görüştük, 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeliler konusunun 2022 içinde çalışılıp tamamlanması kararımızın hayata geçmesi için gösterdikleri ilgi ve özel talimatlarından memnuniyet duyduk.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunuyla ilgili değişiklik ihtiyacını aktardık.4688,ILO normlarına uyarlansın istedik. Toplu Sözleşme sürecindeki özel ilgileri ve ihtiyaç duyduğumuzda kabulleri için Memur-Sen adına Sn.Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettik." demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.