Sözleşmeli ceza infaz koruma çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve de kadro alınmaları önerilerine ilişkin metin önergesi 13 Nisan 2020'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M'ye) sunulmuştu.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki belirtilen sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL tarafından ve Anayasanın 98'inci ile İç tüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince metin olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 13.04.2020 Abdulkadir KARADUMAN/Konya Milletvekili
İnfaz koruma memurlarının basına da yansıyan çeşitli sorunların yaşadıkları bilinmektedir. Bu sorunların başında; sözleşmeli ceza infaz koruma memurlarının kadro sorunu, mesai ücretlerinin yetersiz verilmesi, yıpranma hakkının tanınmaması ve en önemlisi emekli olduklarında yeterli emekli maaşı alamıyor olmaları gibi problemler yer almaktadır. Bu sorunlar dolayısıyla personel icra ettiği göreviyle ilgili bitmişlik yaşayabilmekte, olumsuz şartlar, mahkumlar ve ailelerine de sirayet edebilmektedir. Bu durum, iş yaşamında ve çalışanın sivil yaşamında birçok sorunu tetiklemektedir.
Bu süreçte,
1.Sözleşmeli ceza-infaz koruma memur çalışanlarının kadroya geçirilerek çalışma şartlarının iyileştirilmesi hususunda yeni bir tasarı düzenlemesi yapıldı mı?
2. Bakanlığınız bünyesinde hizmet veren toplamda kaç sözleşmeli ceza infaz koruma çalışanı bulunmaktadır?
3. Ceza infaz koruma çalışanlarının çeşitli riskler altında çalıştığı bilinmektedir. İnfaz koruma personellerinin riskli çalışma grubu olarak değerlendirilmesi ve güvenlik hizmeti sınıfına geçirilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor mu?
4. Geçtiğimiz aylarda ulusal basında ceza infaz koruma çalışanlarıyla ilgili çeşitli düzenlemelerin yapılacağı haberleri belirtilmişti. Ancak gelinen noktada bu konuda henüz fiili bir adım atılmamış . Söz konusu haberler asılsız mıydı? Değilse düzenlemelerin geciktirilme nedenleri nelerdir?