Öne Çıkanlar Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih İşlemleri Lgs Tarihi Ne Zaman Çiftçilerin Prim Destekleri Ödenmeli ŞOK 21 Ağustos 2024 Aktüel Ürünler Kalkınma Bakanlığı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü (15 Ekim 2024)

Söz konusu resmi yazıda ''Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir 10 Kasım'da daha ebediyete intikal edişinin 86. yıl dönümünde milletçe özlemle yad edeceğiz.

Bundan bir asır önce İstiklal Harbi'ni başlatarak, Anadolu topraklarına gömülmeye çalışılan milletimizin önünde yeni bir ufuk açan, bir yıl önce 100 yaşını iftiharla kutladığımız Cumhuriyetimizi genç nesillere, genç nesilleri de öğretmenlerimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizn en önemli değerlerinden biridir. Binlerce yıllık tarihi sürekliliğimiz içindeki son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun kurucusuna sahip çıkmak hepimizin görevidir.

Türkiye'nin asıl gücü insanımızın birliği, beraberliği, kardeşliği ve bundan kaynaklanan esaretidir. Cumhuriyete sahip çıkmak ve Cumhuriyeti bize emanet edenlerelayık olmak için her alanda gece gündüz çalışmanın gerekliliği aşikardır. Bu mücadeleyi her bir insanımız kendi bulunduğu yerde, kendi bulunduğu vazifede, kendi sorumluluk alanında vermelidir. Bu bilinci diri tutmanın ve gelecek kuşaklara aktarmanın yollarından biri ise ecdadımızın güçlü yönlerini yansıtarak geleceğimizi aydınlatan bir ışık haline getirecek ve öğrencilerimize ilham olacak etkinliklere eğitim kurumlarımızda yer vermektir.

Bu kapsamda; 10-16 Kasım tarih aralığındaki Atatürk Haftası aynı zamanda 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı birinci ara tatiline denk geldiğinden, Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel tüm okul ve kurumlarda, kahraman ecdadımızın istiklal ve istikbal mücadelesini cumhuriyetle taçlandıran, evlatlarımıza bölgesinde örnek, dünyada saygın bir ülke armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha hayırla hatırlayacağımız bilimsel toplantı, konferans, sergi, yarışma, tiyatro gibi anma etkinliklerinin 4-8 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi; 10 Kasım 2024 tarihinde ise öğrenci, öğretmen, eğitim kurumu yöneticisi ve velilerin katılımıyla günün anlam ve önemine yakışır anma etkinlikleri düzenlenmesi için valiliklerce (il milli eğitim müdürlükleri) gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.