Öne Çıkanlar 2024 Yılı Maarif Kongresi Başvuru Kılavuzu A101 5 Ekim 2024 Aktüel Ürünler A101 11 Ekim 2024 Aktüel Ürünler İYEP Uygulama Takvimi 2024 Yılı Ekim Ayı Yay Burcu Sağlık Yorumu

81 İl AR-GE Ocak-Haziran 2024 Bülteni

Bültenin Takdim kısmında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ''Türkiye Yüzyılı inancı ve anlayışıyla, milletimiz tarihin her döneminde bağımsız yaşama kararlılığının en güzel örneklerini sergilemiş ve eşsiz millî birlik ve beraberlik ruhuyla geleceğe emin adımlarla yürümeye devam etmektedir.

Yürünen bu yolda 81 İl Millî Eğitim Müdürlüklerimiz ve uhdelerindeki Araştırma Geliştirme (AR-GE) birimlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte büyük bir özveriyle çalışmaktadır.

Genç ve dinamik nüfusumuzun bilgi ve teknolojiye hâkim olmasını sağlamak amacıyla, 81 ilde faaliyet gösteren AR-GE birimlerimiz, geleceğe yönelik projelerin hazırlığında ve yürütülmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Bu çerçevede hazırlanan “81 İl AR-GE Bülteni (Ocak-Haziran 2024)” çalışması, en iyi uygulama örneklerini paylaşarak öğretmenlerimize ilham, öğrencilerimize ise yol gösterici bir kaynak olmayı hedeflemektedir.

“81 İl AR-GE Bülteni (Ocak-Haziran 2024)” eğitim paydaşlarımızın takdire şayan çabalarını, yenilikçi uygulamalarını ve ileri görüşlü projelerini sergilemekte ve eğitim alanındaki çeşitli girişimleri ve başarıları bir araya getirerek, ülkemizin eğitim sisteminin güçlü yönlerini ve gelişim alanlarını ortaya koymaktadır. Tüm bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde emeği olan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, hazırlanan bültenlerdeki iyi uygulama örneklerinin eğitim camiasına ilham kaynağı ve yeni projelere vesile olmasını diliyorum.'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Bültenin sunuş kısmında Strateji Geliştirme Başkanı Ercan Türk'ün ''Köklerinden geleceğe damarlarındaki asil kanın desteğiyle değişen ve gelişen toplumumuzla ülkemizi her alanda güçlendirerek Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşıyoruz. “Eğitimin Yüzyılı” hedefine ulaşırken toplumumuzun her kesiminde kalkınma ve şahlanmayı amaçlayarak eğitimi başucu aracı kıldık. Kadim medeniyetimize değer katarken çağın ihtiyaçlarına da yön verecek bilimsel bilgiyle donatılmış nesiller yetiştirmek üzere eğitim ailesi olarak durmaksızın çalışmaktayız.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yenilikçi çalışmaların sahaya yansıtılmasında kültürden sanata, akademik becerilerden spora İl Millî Eğitim Müdürlükleri AR-GE birimleri özel bir çaba göstermektedir. Başta öğrenci ve öğretmenlerimizin başarıları olmak üzere bu eğitim ailesinde tüm paydaşlarımızın emeklerinin takdir edilmesi, başarılarının tanınması, çalışmalarının desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı olarak 81 İl AR-GE Bültenleri hazırlamaktayız.

Bu vesileyle, “81 İl AR-GE Bülteni (Ocak-Haziran 2024)”nin eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor, söz konusu çalışmalarda emek vermiş tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Bültene https://sgb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_10/01143359_81ilargebulteni4k.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.