Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 3. Dönem Yazılı Sınavı (2 Temmuz 2024)

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Kemal BÜLBÜL imzalı resmi yazıda ''20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 3. Dönem Yazılı Sınavına girecek olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri tamamlanmış ve kullanılacak binalar ile öğrenci sayıları MEBBİS Bina Modülü'ne işlenmiş olup baskı işlemine geçilmiştir.

Bahsi geçen sınavın 1. Oturumu 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 10.00'da, 2. oturumu 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te ve 3. oturumu 21 Temmuz 2024 Pazar günü saat 10.00'da başlayacaktır. 

Yedek salonda girme talepleri Bölge Sınav Yürütme Komisyonu'nca incelenerek mazeretleri uygun görülen öğrencilerin yedek salon işlemleri MEBBİS Sınav Bina Bilgileri Modülü bölümünde İl/İlçe İşlemleri menüsü altında yer alan ''Yedek Salon Aday İşlemleri'' menüsünden 1-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında yedek kontenjan sayısı kadar yapılacaktır. Yedek salon aday işlemlerinde kullanılan mazeret (Sağlık Kurulu Raporu, Zorunlu İkamet Değişikliği, Askere Alınma/Terhis, Tutuklu/Hükümlü) belgelerinin tarihleri kontrol edilerek sisteme kaydedilecektir. Giriş yerleri ve salon yoklama listeleri yayınlandıktan sonra yedek salon işlemi yapılan öğrencilerin giriş yerleri ve salon yoklama listeleri yeniden alınmalıdır.

Sınav binalarındaki yedek kontenjan sayısı 3 (üç) olup ek yedek evrak gönderilmeyecektir. Yedek işlemleri yapılırken bir binadaki yedek kontenjan dolmadan diğer binanın yedek salonuna geçilmemelidir. Kontenjan yeterli olmadığı takdirde öğrenciler, kontenjanı olan diğer ilçelere yönlendirilecektir. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerden sınav tarihinden önce tahliye olacaklar cezaevlerinde sınava alınmayacaktır.

Okullarda veya binalarda sınava girecek öğrencilerin Salon Aday Yoklama Listelerinin 16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren sınav bina modülü üzerinden alınarak sınavdan en az iki gün önce öğrencilerin sınava girecekleri okul veya binada görebilecekleri uygun bir yerde ilan edilmesi gerekmektedir.

Bahsi geçen sınavlarda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirlerin Müdürlüğünüzce alınması hususunda; bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.