Öne Çıkanlar Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih İşlemleri Lgs Tarihi Ne Zaman Çiftçilerin Prim Destekleri Ödenmeli ŞOK 21 Ağustos 2024 Aktüel Ürünler Kalkınma Bakanlığı

Bursluluk İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar (5 Ekim 2024)

Söz konusu resmi yazıda ''2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına (İOKBS) girerek burs almaya hak kazanan öğrencilere ilişkin olarak;Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrenim gören burslu öğrencilerin Ekim ayına ait burs ücretleri PTT Bank tarafından adlarına açılan hesaplarına yatırılmıştır. Burs ödemeleri PTT şubelerince hak sahiplerine elden teslim edilecek olan T.C. kimlik numaralarına tanımlı PTT Kartları ile yapılacaktır.

2024 yılında burs almaya hak kazanan öğrenci bilgileri e-Okul burs modülüne aktarılmıştır. Burs almaya hak kazanan ancak daha sonradan çeşitli nedenlerle (kontenjan dışı, kayıt dondurma vb.) bursluluk başvurusu şartlarını taşımadığı anlaşılan öğrencilerin bursluluk durumları öğrenci kayıtlarının bulunduğu okul müdürlüklerince e-Burs modülü üzerinden iptal edilecektir. Bursluluğu iptal edilen öğrencinin adlarına yatırılan burs ücretleri ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Saymanlığına ait TR200001500158048530514035 IBAN nolu hesaba ve açıklama kısmına burslunun bilgileri eklenmek suretiyle iade edilmelidir.

Bursluluk işlemleri sırasında herhangi bir tereddüt oluşması durumunda; gerekli bilgilerin ve yönlendirmelerin yapılacak öncelikle hak sahibi tarafından PTT şubelerinden alınacak hesap hareketlerinin incelenmesi neticesinde hak sahibi olduğu tespit edilmesi durumunda Müdürlüğümüzce yazışmaların yapılması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.