Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler Sağlık Bakanlığı BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler BİM 1 Kasım 2022 Aktüel Ürünler

Hasta Bezi Ödeme Desteği Artırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından ''İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sağlık raporlarında öngörülen günlük kullanım adedi doğrultusunda aylık olarak sağladığımız "Çocuk Hasta Alt Bezi / Külotlu Hasta Alt Bezi" fark bedeli ödeme desteğini yüzde 40 oranında artırıyoruz. Hayırlı olsun. Desteklerinden dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a teşekkür ediyorum.'' dedi.

Hasta Bezi SGK Ödemesi İçin Gerekli Belgeler

Sağlık kuruluşundan alınmış hasta bezleri reçetesi, kimlik belgesi, SGK sağlık hizmet dökümü.

Hasta Bezi SGK Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

1. E-Devlet kapısına giriş yapın. Eğer henüz bir şifreniz yoksa, PTT'den veya e-Devlet şifre alma noktalarından bir şifre edinebilirsiniz.

2. Giriş yaptıktan sonra, "Sağlık" kategorisine tıklayın.

3. Açılan menüden "Hastaneler" seçeneğini seçin.

4. "Hastane Randevu İşlemleri" sayfasından, "Hasta Bezi" seçeneğine tıklayın.

5. Karşınıza çıkan sayfada, "Hasta Bezi Bedeli Talep Formu"nu doldurun. Formda, sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

6. Formu doldurduktan sonra, "Kaydet" butonuna tıklayın.

7. Talebiniz başarıyla alındıktan sonra, size verilen "Başvuru Numarası"nı kaydedin ve takip etmek için kullanabilirsiniz. Başvurunuzun sonucu, başvuru numaranızı kullanarak e-Devlet sistemi üzerinden takip edebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından 27 Haziran 2022 tarihinde Hasta Alt Bezi/Külotlu Hasta Alt Bezi Temini Hakkında yayınlanan duyuruda ''Bilindiği üzere, Kurumumuz web sitesinde yayımlanan 03.06.2022 tarihli duyuruda, Sağlık Uygulama Tebliği eki Ek-3/C-4 listesinde yer alan A10118 SUT kodlu “Çocuk Hasta Alt Bezi/Çocuk Külotlu Hasta Alt Bezi” ve A10049 SUT kodlu “Hasta Alt Bezi/ Külotlu Hasta Alt Bezi” tıbbi malzeme bedellerinin, günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere sağlık raporunda öngörülen günlük kullanım adeti doğrultusunda aylık olarak nakdi ödeme şeklinde doğrudan hak sahiplerine yapılacağı ve başvuruların 01.07.2022 tarihi itibariyle alınacağı, bu kapsamda da hak sahiplerinin ikamet ettikleri ilde bulunan il müdürlüklerimize dilekçe ile başvuru yapmaları gerektiği bildirilmiştir.

Başvuru işlemleri il müdürlüklerimize dilekçe ile yapılabileceği gibi, 01.07.2022 tarihi itibariyle internet üzerinden https://gss.sgk.gov.tr/SahisOdemeOnlineBasvuru/ adresine girilerek
online olarak da yapılabilecektir.

Diğer taraftan başvuru işlemlerinin e-devlet üzerinden de yapılması yönünde çalışmalar devam etmekte olup, çalışmalar tamamlandığında ayrıca duyuru yapılacaktır. Bilgilerinize önemle duyurulur.'' denilmişti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.