Öne Çıkanlar İstifa Sonrası Yeniden Atama Kurası Milli Eğitim Bakanlığı A101 26 Eylül 2024 Aktüel Ürünler mesai ücreti Sözleşmeli Erbaş

Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik (4 Eylül 2024)

Resmî Gazete

4 Eylül 2024 ÇARŞAMBA

Sayı : 32652

YÖNETMELİK

Tarım ve Orman Bakanlığından:

VETERİNER HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 2/5/2018 tarihli ve 30409 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “429 uncu” ibaresi “423 üncü” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“y) Genel Müdürlük: Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünü,”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5- (1) Kurul aşağıda belirlenen asıl üyelerden oluşur:

a) İlgili bakan yardımcısı başkanlığında, Bakanlık hizmet birimlerinden Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü, Hayvancılık Genel Müdürü ile Personel Genel Müdürü.

b) Bakanlık bünyesinde hayvancılık ve hayvan sağlığı konularında faaliyet gösteren enstitülerden Bakan tarafından belirlenen bir üye.

c) Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri arasından YÖK tarafından seçilen beş üye ve YÖK tarafından seçilen bir Veteriner Fakültesi Dekanı.

ç) Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi tarafından belirlenen bir üye.

(2) Bakan yardımcısının toplantıya katılamadığı hallerde, Personel Genel Müdürü Kurula başkanlık eder.

(3) Birinci fıkranın (a) bendinde yer alan üyeler için genel müdür yardımcılarından birer yedek üye belirlenir.

(4) Birinci fıkranın (b) ve (c) bentlerinde sayılan üyeler için;

a) Bu Yönetmelikte tanımlanan uzman veya doktor düzeyinde akademik unvana sahip veteriner hekim olma şartı aranır.

b) Uzmanlık kurumları, seçecekleri asıl üye sayısı kadar yedek üye de belirler.

c) Görev süreleri üç yıldır. Süresi biten üyeler tekrar seçilebilir.

(5) Kurulun sekretarya hizmetleri, Genel Müdürlük tarafından yürütülür. Sekretarya hizmetlerini yürütmek üzere yeterli nitelik ve sayıda personel görevlendirilir.

(6) Kurul ilgili bakan yardımcısının daveti üzerine, üyelerin en az üçte ikisinin iştiraki ile yılda en az bir kez toplanır. Kurul, üyelerden en az altısının yazılı teklifi üzerine olağanüstü toplanır.

(7) Kararlar, üye tam sayısının salt çoğunluğuyla alınır. Oyların eşitliği halinde Başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır. Ancak, uzmanlık kurumu yetkisinin kaldırılmasına ilişkin kararlar, toplantıda hazır bulunanların en az üçte iki çoğunluğu ile alınır.

(8) Toplantı gündemi, Kurul Başkanınca işin önemine, ivedi veya süreli oluşuna göre belirlenerek sekretarya tarafından, düzenlenecek toplantıdan en az on beş gün önce üyelere bildirilir. Gündemde, toplantının yapılacağı gün ve saat ile Kurulda görüşülecek konular ve bunların akış sırası belirtilir. Tamamlanamayan gündem maddeleri bir sonraki gündemde öncelikle görüşülür. Ancak gündemin düzenlenmesinden sonra ivedi ve süreli işlerin ortaya çıkması halinde, Başkan veya üyelerden birinin yazılı talebi üzerine Kurul kararı ile toplantı gündeminde değişiklik yapılabilir.

(9) Kararlar ve varsa karşı oylar, karar tarihinden itibaren yedi gün içinde gerekçeleri ile birlikte yazılarak imzalanır ve sekretaryaya teslim edilir.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “bir yıl içinde iki kez katılmayanların” ibaresi “iki kez üst üste katılmayanların” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “veteriner hekim laboratuvar şefleri” ibaresi “veteriner hekimler” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7- Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.