Öne Çıkanlar 2024 Yılı Maarif Kongresi Başvuru Kılavuzu A101 5 Ekim 2024 Aktüel Ürünler İYEP Uygulama Takvimi A101 11 Ekim 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Ekim Ayı Yay Burcu Sağlık Yorumu

2024 Yılı HMGS İle İYÖS Sınavı Soru ve Cevapları YAYINLANDI!

Saat 10.15'de yapılan ve 130 dakika süren 2024 Yılı Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2024-HMGS) ile İdari Yargı Ön Sınavı (2024-İYÖS) test şeklinde olup çoktan seçmeli 100 sorudan oluşmaktadır. Sınavda ortak soru yer alabilmektedir.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nda; Anayasa Hukuku, Anayasa Yargısı, İdare Hukuku, İdari Yargılama Usulü, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Hukuk Yargılama Usulü, İcra ve İflas Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, İş Hukuku, Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku, Avukatlık Hukuku, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi, Türk Hukuk Tarihi konusundan soru sorulmaktadır.

İdari Yargı Ön Sınavı'nda; Anayasa Hukuku, Anayasa Yargısı, İdare Hukuku, Türk İdari Teşkilatı, İdari Yargılama Usulü, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ticari İşletme ve Şirketler Hukuku, Hukuk Yargılama Usulü, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Yargılama Usulü, Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku, Maliye ve Ekonomi, İmar ve Çevre Hukuku, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi konusundan soru sorulmaktadır.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavında; Anayasa Hukuku 6 puan, Anayasa Yargısı 2 puan, İdare Hukuku 6 puan, İdari Yargılama Usulü 4 puan, Medeni Hukuk 12 puan, Borçlar Hukuku 10 puan, Ticaret Hukuku 10 puan, Hukuk Yargılama Usulü 8 puan, İcra ve İflas Hukuku 6 puan, Ceza Hukuku 8 puan, Ceza Yargılama Usulü 6 puan, İş Hukuku 6 puan, Vergi Hukuku 4 puan, Vergi Usul Hukuku 2 puan, Avukatlık Hukuku 4 puan, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi 4 puan, Türk Hukuk Tarihi 2 puan olarak puanlanacak.

İdari Yargı Ön Sınavında; Anayasa Hukuku 8 puan, Anayasa Yargısı 2 puan, İdare Hukuku 10 puan, Türk İdari Teşkilatı 6 puan, İdari Yargılama Usulü 8 puan, Medeni Hukuk 8 puan, Borçlar Hukuku (Genel Hükümler) 8 puan, Ticari İşletme ve Şirketler Hukuku 4 puan, Hukuk Yargılama Usulü 6 puan, Ceza Hukuku (Genel Hükümler) 4 puan, Ceza Yargılama Usulü 4 puan, Vergi Hukuku 10 puan, Vergi Usul Hukuku 4 puan, Maliye ve Ekonomi 10 puan, İmar ve Çevre Hukuku 4 puan, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi 4 puan olarak puanlanacak..

DEĞERLENDİRME

Değerlendirmede yalnız doğru cevaplar göz önünde bulundurulmaktadır, yanlış cevaplar dikkate alınmamaktadır. Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nda, yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılmaktadır. İdari Yargı Ön Sınavı'nda; yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılmaktadır.

2024-HMGS ve İYÖS Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları (% 10) : https://www.osym.gov.tr/TR,30726/2024-hmgs-ve-iyos-temel-soru-kitapciklari-ve-cevap-anahtarlarinin-yayinlanmasi--10.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.