Öne Çıkanlar Mahmut Özer öğrenci sağlık personeli enflasyon Müze ve Ören Yerleri

Paramedik İle İlgili Soru Önergeleri

Söz konusu soru önergesinde ''ülkemiz genelinde Kritik durumlarda hastalara, yaralılara ilk müdahale aşamasında hazır bekleyen profesyonel sağlık uzmanı olarak görev yapan Paramedik Sağlık Teknikerleri mağduriyetlerinin giderilmesi adına ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirmektedir. Ayrıca dünya çağındaki Covid-19 Salgınıyla mücadele aşamasındaki Sağlık personeli açığımızın giderilmesi adına atama bekleyen Paramedik Uzmanların ivedilikle eğitim alanlarına uygun şekilde istihdam edilmesi gerekmektedir.'' denilmiş ve ''ilgili Eğitim bölümlerinden mezun olup atama bekleyen Paramedik uzman sayısı kaçtır? Ülkemiz genelinde 112 istasyonlarında istihdam edilen kaç adet Paramedik uzman bulunmaktadır? Her ambulans aracında istihdam edilmesi gereken Paramedik çalışan sayısı yeterli midir? Yeterli değilse Bakanlığınız tarafından yeterli düzeye getirebilmek için bir çalışma programınız var mıdır? Var ise bu çalışma programınızın içeriği nelerdir? Tüm Dünya gibi ülkemizde de yoğun şekilde etkisini gösteren Covid-19 Salgınıyla mücadele aşamasında riskin en yoğun olduğu ortamlarda özveriyle çalışan Paramedik uzmanlara risk primi, yıpranma payı, ek ödeme verilmekte midir? Verilmiyorsa ilgili sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi adına bir çalışma ne zaman başlatılacaktır? Bir takvim açıklar misiniz?'' şeklinde sorular yöneltilmiştir.

2/28859 Esas Numaralı Ülke genelinde istihdam edilen paramedik sayısına ve kontenjanların artırılması talebine ilişkin Soru Önergesi İYİ Parti Isparta Milletvekili AYLİN CESUR tarafından 27 Nisan 2020 tarihinde TBMM'ne sunuldu.

Soru Önergede ''Türkiye'deki üniversitelerin ''İlk ve Acil Yardım'' bölümünden mezun olan yaklaşık 50 bin Paramedik işsizlik ve atama sorunları ile karşı karşıya bulunmaktadır.

Kritik durumlarda bulunan hastaya ya da yaralıya ilk müdahalede bulunan, profesyonel sağlık uzmanı olarak görev yapan paramedik sağlık teknikerleri, görev alabilecek yetkinliğe, bilgi ve beceriye sahiptirler. Sağlık çalışanlarına en çok ihtiyaç duyulan günlerde bakanlığınızca acil tıp teknikerlerine 250 kontenjan ayrılmıştır. Son alımlardaki sayıların çok düşük olması mezunlarda hayal kırıklığı yaratmıştır.

Atama bekleyen Paramedik sağlık teknikerlerinin COVID-19 salgınıyla mücadele edilen bu günlerde istihdamlarının önündeki engellerin kaldırılması uygun olacaktır.'' denilmiştir ve ''gerekli yetkinliğe, bilgi ve beceriye sahip olarak eğitimlerini almış, görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için bekleyen paramediklere niçin bu kadar az kontenjan ayrılmış ve mağdur edilmişlerdir? Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2020 yılı içinde ne zaman ve ne kadar Acil Tıp Teknikeri istihdam etmeyi planlıyor musunuz? Bu birimlere yönelik personel istihdam edilmesi ile ilgili takvim belli midir? Ülke genelinde 112 istasyonlarında istihdam edilen paramedik sayısı kaçtır? Hem ambulans aracında istihdam edilmesi gereken paramedik çalışan sayısı yeterli midir? Acil servislerde halen istihdam edilen paramedik sayısı nedir? Personel dağılım cetvelinin (PDC) güncellenerek paramedik kontenjanlarının artırılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?'' şeklinde sorular yöneltilmiştir.

Daha önce de paramedik ile ilgili çeşitli soru önergeleri verildi. 

2/27689 Esas Numaralı Bakanlık tarafından yapılacak personel alımında üniversite mezunu paramediklere ayrılan kontenjana ilişkin Soru Önergesi CHP Afyonkarahisar Milletvekili BURCU KÖKSAL tarafından 8 Nisan 2020 tarihinde TBMM'ne sunulmuştu.

7/27340 Esas Numaralı Atama bekleyen ve 112 istasyonlarında istihdam edilen paramedik uzman sayısına ilişkin Soru Önergesi CHP Artvin Milletvekili UĞUR BAYRAKTUTAN tarafından 6 Nisan 2020 tarihinde TBMM'ne sunulmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.