Öne Çıkanlar Mahmut Özer Hakmar Express Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci EYT

Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunlarını İlgilendiren Soru Önergeleri

Sağlık yönetimi bölümü 57 yıllık köklü bir bölümdür. 100 binden fazla mezunu bulunmaktadır. Bu bölüm şu an 112 farklı üniversitede mezun vermekle birlikte, her yıl 20 bine yakın kontenjan ayrılmaktadır. Bu bölümün lisans, ön lisans, açık öğretimi vardır. Fakat bölümün adı ve kodu kadro cetvelinde olmadığı için kadro ayrılmamaktadır. Sağlık yönetimi mezunları atanamıyor ve bu durum fırsat eşitliğine ters, sosyal devlet ilkesine uymamaktadır.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1- 57 yıllık köklü bir geçmişi olan Sağlık Yönetimi Bölümü 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin ''Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı'' cetveli içinde bölümün 4597 sayılı nitelik kodu ve görev tanımı neden hala yapılmamıştır?

2- 112 farklı üniversitede lisans ön lisans olarak var olan sağlık yönetimi bölümüne Sağlık Bakanlığı ÖSYM üzerindeki merkezi alımda şimdiye kadar neden sıfır kadro ayrılmıştır?

3- Sağlık yönetimi bölümü öğrencileri il/ilçe sağlık müdürlükleri tüm birimleri ve hastanelerin tüm idari bölümlerinde staj yaptığı ve işin ehli olduğu halde sağlık yönetimi mezunları bu yerlerde memur olarak neden istihdam edilmiyor?

4- Sağlık Bakanlığı'nın sağlık yönetimi bölümünü de kapsayan 3 Mart 2020'de başlattığı sağlıkçılarla ilgili geniş kapsamlı bir çalışması var mıdır? Varsa bu çalışma ne zaman sonuçlanacaktır?

5- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzman yardımcılığı kadrolarına sağlık yönetimi bölümünden alırken Sağlık Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrolarına gerekli şartları taşıyan Sağlık Yönetimi bölümünden neden almıyor?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/40225 Esas Numaralı 22 Ocak 2021 tarihli Sağlık yönetimi bölümü mezunlarının kadro sorunlarına ilişkin Soru Önergesi Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından TBMM'ne sunuldu.

Sağlık Yönetimi bölümü 57 yıllık köklü bir bölümdür ve 100 binden fazla mezunu bulunmaktadır. Bölüme üniversitelerde her yıl 20 bine yakın kontenjan ayrılmakta ayrıca açık öğretim fakültesinde de lisans ve ön lisans bölümü bulunmaktadır. Fakat bölümün adı ve kodu kadro cetvelinde olmadığı için kadro ayrılmamakta ve bu gerekçe ile atama yapılmamaktadır. Bu durum fırsat eşitliğie ters düşmekte ve sosyal devlet ilkesi ile uyuşmamaktadır.

1- 57 yıllık köklü bir geçmişi olan Sağlık Yönetimi Bölümü 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ''Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetleri Sınıfı'' cetveli içinde bölümün 4597 sayılı nitelik kodu ve görev tanımı neden yapılmamıştır?

2- 112 farklı üniversitede lisans ve ön lisans olarak var olan sağlık yönetimi bölümüne Sağlık Bakanlığı ÖSYM üzerindeki merkezi alımda şimdiye kadar neden hiç kadro ayırmamıştır?

3- Sağlık yönetimi bölümü öğrencileri il/ilçe sağlık müdürlükleri tüm birimleri ve hastanelerin tüm idari bölümlerinde staj yaptığı ve işin ehli olduğu halde mezunları bu kadrolarda memur olarak neden istihdam edilmiyor?

4- Sağlık Bakanlığı'nın sağlık yönetimi bölümünü de kapsayan 3 Mart 2020 tarihinde başlattığı sağlıkçılarla ilgili geniş kapsamlı bir çalışması var mıdır? Varsa bu çalışma ne zaman sonuçlanacaktır?

5- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzman yardımcılığı kadrolarına sağlık yönetimi bölümünden alım yaparken Sağlık Bakanlığı uzman yardımcılığı kadrolarına gerekli şartları taşıyan sağlık yönetimi bölümünden neden alım yapılmamaktadır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.