Ülkemizde yaklaşık 56 yıllık bir geçmişe sahip olan Sağlık İdaresi/Yönetimi bölümü mezunları için uzun süredir yeterli sayıda kadro tahsisi yapılamadığı ve bu nedenle de bu alanda eğitim gören gençlerin büyük bir istihdam sorunu ile karşı karşıya oldukları vurgulanmaktadır. Sağlık Yönetimi Bölümü, 2005'ten sonra ülkemizde üniversite sayısının hızla artmasına paralel olarak pek çok üniversitede kurulmuştur. 2020 YÖK verilerine göre devlet ve vakıf olmak üzere toplamda 144 üniversitede önlisans ve lisans programı bulunmaktadır.
1- Ülke genelinde var olan tüm hastanelerde istihdam edilen Sağlık Yönetimi Bölümünden mezun toplam çalışan sayısı ne kadardır?
2- Geçtiğimiz yıl bu alanda kaç mezunun ataması yapılabilmiştir?
3- Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının istihdamı ile ilgili olarak var olan ve Sağlık Yönetimi Mezunlarının KPSS alımlarının olmayışı, Sağlık Yönetimine fırsat eşitliği hakkı tanınmaması ve kadro cetvelinde bölümün alan adı kodunun olmaması gibi sorunların çözümü için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?
4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarında uzman ve uzman yardımcısı olarak il, ilçe, sağlık müdürlüklerinde memur olarak, Sağlık Kurumları ve hastanelerde satın alma ve depo yönetimi, kalite koordinatörlüğü, hasta kabul-faturalama, otelcilik ve kat hizmetleri yönetimi, döner sermaye saymanlığı, tahakkuk, hasta ve çalışan hakları birimleri, hasta güvenliği, insan kaynakları koordinatörlüğü, stratejik planlama ve yönetim, bilgi teknolojileri ve arşiv, istatistik birimleri gibi çok farklı alanlarda görev yapma olanağı olan bu bölümün mezunları ile ilgili 2021 yılı için öngörülen atama sayısı kaçtır?
Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/
Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunlarının İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (21 Mayıs 2021)
27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/45666 Esas Numaralı 21 Mayıs 2021 tarihli Sağlık yönetimi bölümü mezunlarının istihdamına ilişkin Soru Önergesi CHP İzmir Milletvekili KANİ BEKO tarafından TBMM'ne sunuldu.
09 Haziran 2021 Çarşamba 00:12