Öne Çıkanlar 2024 Yılı Maarif Kongresi Başvuru Kılavuzu A101 5 Ekim 2024 Aktüel Ürünler İYEP Uygulama Takvimi A101 11 Ekim 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Ekim Ayı Yay Burcu Sağlık Yorumu

2024 Yılı KPSS DHBT Sınavı Soru ve Cevapları YAYINLANDI!

Tek oturumda yapılan 2024 Yılı KPSS DHBT Sınavı'nda DHBT-1'den 20, DHBT-2'den 20 soru soruldu ve 60 dakika süre verildi. 2024 Yılı KPSS DHBT Sınavı sonrası ÖSYM tarafından yayınlanan soru ve cevaplar oldukça merak edildi.

Sınav konuları

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluştu ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak oldu

Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

a) İslam İnanç Esasları
b) İslam İbadet Esasları
c) Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)
ç) Siyer
d) İslam Ahlakı

İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterdi. Bu kısım; lisans düzeyinde sınava katılanlar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılanlar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılanlar için İmam Hatip Okulları müfredatını içeren sorulardan oluştu.

Konu başlıkları aşağıda verilmiştir: :

a) Tefsir
b) Fıkıh
c) Hadis
ç) Akaid ve Kelam
d) İslam Tarihi
e) Dinler ve Mezhepler Tarihi
f) Dini Hitabet

DHBT’de yer alan Kur’an-ı Kerim metinleri ve mealleri “Türkiye Diyanet Vakfı, Yayın No: 86/A, ISBN: 978-975-389-081-6, Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali” isimli kaynaktan alındı.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme sırasında doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunmakta, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanmaktadır.

Sınavdan sonra ÖSYM veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılmaktadır. Sınavdan sonra ÖSYM tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılmaktadır.

Bu sınava katılan adayların öğrenim düzeylerine uygun ilgili yılın KPSS puanları yanında, öğrenim düzeylerine uygun KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanmaktadır.

Adayların KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanlarının hesaplanabilmesi için DHBT’ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı düzeyde KPSS’ye girmiş olması gerekmektedir. DHBT’ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyde KPSS’ye girmemiş adayların puanları hesaplanmadı.

2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınavı Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları (% 10) : https://www.osym.gov.tr/TR,30709/2024-kpss-din-hizmetleri-alan-bilgisi-dhbt-temel-soru-kitapciklari-ve-cevap-anahtarlari--10.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.